Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Mărăşti, referitor la infrastructura deficitară din regiunea Moldovei, că autostrăzile nu pot fi făcute de autorităţile locale sau judeţe, ci de guvern, adăugând: ”nădăjduiesc că şi acolo (n.r. - la Guvern), încet-încet, se înţelege acest lucru”. De asemenea, şeful statului a spus că şi-ar dori ca legătura istorică între Transilvania şi Moldova ”să nu rămână doar istorică, ci să se realizeze printr-o autostradă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, la Mărăşti, în judeţul Vrancea, despre infrastructura deficitră din Moldova, el spunând că este un susţinător al descentralizării, dar că aceasta ”nu va rezolva decât în parte problema infrastructurii”.

”În principiu, eu sunt pentru descentralizare şi peste tot spun acest lucru, dar descentralizarea nu va rezolva decât în parte problema infrastructurii. Autostrăzile, căile ferate nu pot fi realizate de comunităţile locale, nici măcar de cele judeţe, ci trebuie realizate de Guvernul de la Bucureşti şi nădăjduiesc că şi acolo, încet-încet, se înţelege acest lucru. Probabil ştiţi că astăzi am venit aici tocmai din judeţul Covasna, pe unde sper să înţeleagă lumea că am făcut o legătură şi istorică între Transilvania şi Moldova şi, personal, îmi doresc foarte mult ca această legătură să nu rămână doar istorică, ci să se realizeze, de exemplu, printr-o autostradă, bunăoară mult-discutata autostradă Târgu Mureş - Iaşi ar fi un lucru excepţional şi pentru ţinutul de unde am plecat puţin mai devreme astăzi, şi pentru Moldova, unde ne aflăm acum, în care am fost de multe ori, îmi place şi o să mai revin de multe ori”, a declarat Iohannis, care a precizat, răspunzând unei alte întrebări, că ”opinia preşedintelui este o pârghie destul de puternică”.

El a adăugat că Guvernul trebuie să facă ce este necesar pentru ţară şi crede că acest lucru se va întâmpla.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.