Preşedintele Klaus Iohannis susţine că respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă "un nou eşec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României", şi că "avem o nouă dovadă a incompetenţei premierului Viorica Dăncilă". El îi cere imperativ premierului "să facă de urgenţă o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Preşedintelui României şi cu avizul Parlamentului".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă un nou eşec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României. Avem o nouă dovadă a incompetenţei premierului Viorica Dăncilă, care a crezut că în Uniunea Europeană poţi promova oameni în funcţii de conducere pe baza recomandărilor de partid şi a prieteniilor. I-am transmis explicit prim-ministrului încă de la începutul acestei proceduri de desemnare a comisarului european din partea României să nu o nominalizeze pe doamna Plumb, întrucât nu îndeplineşte criteriile de integritate şi profesionalism", afirmă Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă transmisă joi.

El subliniază că exista un "risc evident" ca o asemenea nominalizare să fie respinsă în Parlamentul European şi premierul avea obligaţia să îl evite, adăugând că atenţionarea venită din partea sa a fost confirmată de votul negativ din Comisia juridică.

Iohannis spune că audierea în Comisia juridică a Parlamentului European este o procedură excepţională, care a fost folosită acum tocmai din cauza problemelor foarte serioase de integritate ale candidatului propus de PSD.

"Îi solicit premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgenţă nominalizarea doamnei Plumb pentru funcţia de comisar european. PSD exportă incompetenţa peste graniţele ţării prin acţiuni politice repetate care afectează profund imaginea României. Pentru a nu amplifica prejudiciile aduse deja ţării noastre, îi cer imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă de urgenţă o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Preşedintelui României şi cu avizul Parlamentului", mai spune Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.