Preşedintele Klaus iohannis a declarat miercuri, referindu-se la filmul inter venţiei la incendiul din Colectiv, că l-a răscolit puternic şi că a fost cutremurător. În ceea cepriveşte situaţia şefului Departamentului pentru situaţii de Urgenţă Raed Arafat, a spus că o decizie revine premierului şi echipei sale, în urma unei analize.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Apropo de acel film, m-a răscolit puternic. A fost cutremurător. Ştiu cum m-am simţit atunci, când a fost incendiul. Întâmplarea a fost că am aflat imediat şi am venit a doua zi. O tragedie care m-a marcat profund. Însă, dacă abia acum a apărut acest film, e clar că trebuie analizat. În ceea ce-l  priveşte pe Arafat, aici sigur, domnul prim-ministru Orban şi echipa lui vor face o analiză şi vor da un răspuns”, a declarat Iohannis, răspunzând unei întrebări referitoare la apariţia filmului de la intervenţia în Colectiv şi la menţinerea în funcţie a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.

Parchetul Militar Bucureşti a dispus urmărirea penală in rem pentru mai multe infracţiuni, după filmul intervenţiei la ”Colectiv”; printre infracţiunile vizate fiind sustragerea de probe şi profanarea de cadavre sau morminte.

O filmare de aproximativ 20 de minute făcută în noaptea intervenţiei la incendiul din clubul Colectiv, din urmă cu patru ani, ţinută secretă, a fost făcută publică de Libertatea.

Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov ajuns la locul dezastrului, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, dar poate fi auzit, conform Libertatea, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, înjurând victimele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.