Preşedintele Klaus Iohannis consideră că ar fi foarte bine ca alegerile anticipate să aibă loc în primăvara anului viitor şi spune că nu se aşteaptă ca PSD să fie de acord cu acest scenariu, precizând că această iniţiativă va continua, indiferent dacă social-democraţii sunt sau nu de acord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Sunt convins că multe lucruri pot fi rezolvate. De exemplu, acea nefericită ordonanţă prin asumarea răspunderii şi este posibil să se adopte aceeaşi soluţie şi pentru alte acte normative. Eu cred că ar fi foarte bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvară”, a spus Iohannis, miercuri, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări privind organizarea de alegeri anticipate. 
 
Şeful statului a mai spus că va avea discuţii cu liderii politici pe această temă. 
 
"Voi avea discuţii cu toţi liderii politici. Tot timpul am discutat cu toţi liderii politici fiindcă la vârful statului nu contează dacă cineva îţi este simpatic sau antipatic, facem politică şi eu vreau să fac politică în aşa fel încât să dea rezultate”, a precizat Iohannis. 
 
Întrebat ce se va întâmpla dacă PSD nu este de acord cu un asemenea scenariu, Iohannis a răspuns: "PSD-ul a fost întotdeauna în dezacord cu ce am propus eu sau PNL, nu mă aştept să fie acuma dintr-o dată prietenoşi, nici nu contez pe ei. PSD-ul a fost sancţionat drastic de electorat, dacă au înţeles ceva de aici, bine, dacă nu, vom continua cu sau fără ei".
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.