Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că eşecul "previzibil şi lamentabil" al moţiunii de cenzură îl determină să se întrebe cui i-a folosit demersul PSD, care "pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere". "Încetaţi cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere", a spus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt unii care în loc să fie parte la efortul de construcţie încearcă doar să saboteze şi să pună piedici. Mă refer la PSD. Am asistat luni la o situaţie care a frizat ridicolul. S-a aşteptat întrunirea cvormului pentru dezbaterea şi votarea acelei moţiuni de cenzură neavenite. Cei care au iniţiat nu au fost în stare să asigure prezenţa în sală a propriilor parlamentari", a spus Iohannis.

El a spus că este "cinică şi iresponsabilă" depunerea unei moţiuni de cenzură când toate eforturile ar trebui să fie pentru combaterea pandemiei.

"După eşecul previzibil şi lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit această discuţie a PSD-ului care pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere. Ce pot aştepta românii de la un partid care acţionează doar pentru proprii membrii?", a adăugat Iohannis.

El a mulţumit partidelor care nu s-au alăturat unor interese strict electorale.

"Sper ca PSD-iştii să ia în serios această lecţie. În România politica nu se mai poate face urmărind doar mizele mărunte de partid. Unii liderii PSD induc ideea depunerii unei noi moţiuni. Încetaţi cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere", a spus Iohannis.

El a afirmat că această criză sanitară pe care o traversăm a generat reacţii în lanţ care au arătat eşecul instituţional al acestui mod de a face politică, specific ultimilor 30 de ani, patentat de PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.