Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după decizia CCR, că premierul este obligat să meargă în faţa Parlamentului pentru votul de încredere, iar blocajele privind revocările şi numirea interimarilor sunt generate de refuzul premierului de a merge în Parlament. Preşedintele Iohannis a spus că, în ceea ce priveşte deciziile care îl privesc pe el, va hotărî după publicarea motivării CCR şi analiza acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Preşedintele Iohannis a precizat, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, că Guvernul nu mai are aceeaşi compoziţie ca înainte prin plecarea ALDE de la guvernare şi premierul e obligat de Constituţie să meargă în faţa Parlamentului să ceară un vot de încredere.
 
„Constat cu satisfacţie că şi CCR a ajuns în mod corect şi inevitabil exact la aceeaşi concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul Dăncilă şi-a pierdut legitimitatea şi trebuie să meargă de îndată în faţa Parlamentului”, a mai afirmat preşedintele.
 
Klaus Iohannis a spus că „celelalte blocaje sunt generate de refuzul dnei prim-ministru de a se prezenta în faţa Parlamentului”.
 
„Deciziile mele referitoare a punerea în aplicare a hotărârii CCR le voi lua după publicarea şi analiza motivării deciziei”, a mai declarat preşedintele Iohannis.
 
Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari. Curtea Constituţională a stabilit că preşedintele trebuie să numească interimarii propuşi de premier, dar precizează că premierul trebuie să meargă în Parlament pentru remaniere, urmare a retragerii ALDE de la guvernare.
 
Premierul Viorica Dăncilă îi cere preşedintelui Klaus Iohannis ca, în urma deciziei CCR, să semneze de îndată decretele de revocare a miniştrilor remaniaţi şi „să îşi îndeplinească atribuţiile respectând Constituţia pe care, în ultima perioadă, a călcat-o în picioare în mod conştient”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.