Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că încă nu a finalizat analiza privind remanierile, iar despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective, preşedintele a replicat: ”Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest PSD sub conducerea lui Dragnea nu este capabil să genereze un guvern performant. Am avut două guverne care n-au fost bune şi care au fost înlăturate chiar de PSD. Suntem la al treilea guvern care nu este cu nimic mai bun. Avem guvernare după guvernare pesedistă slabă, foarte, foarte slabă şi în loc să vină cu oameni pregătiţi, să caute oameni care vin cu competenţe ministeriale, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă prin aceste veşnice schimbări şi înlocuiri de miniştri să creeze impresia că se îmbunătăţeşte guvernarea”, a susţinut Klaus Iohannis.

Preşedintele a spus că remanierile sunt făcute de ”ochii lumii” şi pentru a da senzaţia de preocupare: ”Înlocuim oameni slabi cu alţi oameni slabi şi în final au intrat într-un fel de circ”.

Klaus Iohannis a spus că nu este de acord să se continue ”în acest circ care pare că duce la o performanţă guvernamentală”.

El a fost întrebat când va spune ce decizie ea şi a afirmat: ”Nu am finalizat analiza”.

În legătură că s-ar crea un blocaj pentru că mâine devin efective demisiile lui Paul Stănescu şi Lucian Şova, preşedintele Iohannis a replicat: ”Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

Întrebat dacă a avut vreo discuţie cu Viorica Dăncilă la recepţia de 1 Decembrie, preşedintele a răspuns: ”Nu, dar o aştept oricând consideră dna premier că trebuie să mă informeze sau să-mi ceară opinia. Este bine-venită”.

”Pe preşedinţia Consiliului UE vom avea o colaborare suficient de bună ca lucrurile să funcţioneze bine”, a mai declarat preşedintele.

Despre faptul că premierul a spus că blocarea remanierilor afectează şi preluarea preşedinţiei UE, preşedintele Iohannis a replicat: ”Nu cred. Domnia sa să aibă grijă să rezolve toate celelalte probleme şi atunci se va rezolva şi asta”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.