Preşedintele Klaus Iohannis este de părere că răspândirea variantei Delta a coronavirusului poate fi gestionată prin vaccinare, fără a impune noi restricţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe ţări au început să adopte noi măsuri şi să impună restricţii odată ce varianta Delta a coronavirusului a devenit tot mai prezentă.

Despre o eventuală înăsprire a măsurilor în România, preşedintele a spus joi: „Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an şi jumătate de pandemie şi am repetat acest lucru de multe ori şi o să o repet şi acum: ieşirea din pandemie şi prevenirea revenirii pandemiei stă în vaccinare”.

El a subliniat: „La noi vaccinarea este posibilă, vaccinul este disponibil fără programare, fără niciun fel de birocraţie. Eu recomand în continuare fiecărui român să se vaccineze dacă nu doreşte să ajungă la spital. Atât de simplu este”.

Până pe 8 iulie 2021, pe teritoriul României au fost confirmate 1.081.120 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar 1.045.351 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Au fost confirmate, până la acest moment, 57 de cazuri de infecţie cu tulpina Delta în nouă judeţe din ţară, cele mai multe fiind înregistrate în Ilfov, Argeş şi municipiul Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.