Preşedintele Klaus Iohannis consideră că ”decizia adoptată ieri de către Consiliul Naţional al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic”. În opinia preşedintelui, „o astfel de sancţiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente şi deschide calea abuzului de putere asupra mass-media”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Într-un stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată de lege şi Constituţie, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât decizia aparţine unei instituţii publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public. Deturnarea politică de la această misiune fundamentală constituie un act de sabotare tocmai a interesului public de a se garanta pluralitatea opiniilor şi abordărilor. Jurnaliştii nu trebuie pedepsiţi de către cei care deţin puterea pentru că au curajul să spună adevărul”, mai afirmă preşedintele Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a reprezentanţilor mass-media care critică puterea.

„Asigurarea libertăţii de expresie a tuturor opiniilor face diferenţa între o democraţie şi o autocraţie. O ţară este cu adevărat democratică dacă are şi capacitatea de a proteja independenţa presei, iar jurnaliştii trebuie să fie conştienţi de misiunea lor fundamentală şi să fie solidari în a-şi apăra dreptul de a se exprima liber”, încheie preşedintele.

CNA a decis marţi suspendarea pentru 10 minute a emisiei Realitatea TV joi, începând de la ora 19:00, sancţiunea fiind decisă pentru modul în care postul de televiziune a relatat despre protestul din 10 august, din Piaţa Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.