Preşedintele Klaus Iohannis, care participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, a declarat, joi, că este bucuros că s-au făcut progrese în negocierea Acordului pentru Brexit, arătându-se optimist că se va vota documentul în Consiliu. ”Să vedem dacă şi la Londra se va găsi o aprobare”, a spus Iohannis, apreciind că un Brexit cu acord ar garanta românilor din Marea Britanie toate drepturile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru românii din Marea Britanie înseamnă ce a însemnat şi prima formă şi ar fi foarte bine dacă, de data aceasta, am ajunge la o înţelegere care se pune în practică. În acrod, lucrurile care au fost acceptate de ambele părţi nu au fost schimbate. Ceea ce s-a renegociat şi s-a schimbat în unele părţi, este înţelegerea pe graniţa între Irnanda şi Irlanda de Nord. Sunt foare bucuros că s-au făcut progrese semnificative, trebuie să vedem dacă reuşim în Consiliu - şi sunt oprimist – să aprobăm Acordul pe urmă să vedem dacă şi la Londra se va găi o aprobare”, a declarat, joi, Iohannis, la Bruxelles, referitor la Acordul pentru Brexit.

Şeful statului a spus că ”Cea mai bună variantă ar fi un Brexit cu acord care, în cazul nostru, ar însemna ca ceţăţenilor români să le fie asigurate toate drepturile”.

Marea Britanie şi Uniunea Europeană (UE) au ajuns la un nou acord al Brexitului, a anunţat joi premierul britanic Boris Johnson
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.