O nouă înregistrare cu Adrian Ţuţuianu a fost difuzată de România Tv, miercuri seară, liderul PSD Dâmboviţa afirmând că în discuţiile din Comitetul Executiv al PSD a avut un schimb de replici cu Lia Olguţa Vasilescu şi cu Claudiu Manda. Ţuţuianu afirmă că Olguţa Vasilescu "începuse şi ea să dea lecţii", iar el i-a replicat că face parte din categoria miniştrilor care au senzaţia că dacă s-au aşezat pe un scaun sunt şi ei mai deştepţi. "Era pe vremea comuniştilor o vorbă: «Fie prostul cât de prost, mintea vine după post»", afirmă Ţuţuianu, potrivit înregistrării. Claudiu Manda şi Olguţa Vasilescu au dezminţit că ar fi avut loc astfel de discuţii, ministrul Muncii spunând că Ţuţuianu minte minte şi că ar trebui să le ceară scuze colegilor de partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Au mai luat cuvântul Olguţa Vasilescu care începuse şi ea să dea lecţii că nu ştiu şi ce. I-am zis cam asa, că face parte din categoria miniştrilor care au senzaţia că dacă s-au aşezat pe un scaun sunt şi ei mai deştepţi. Era pe vremea comuniştilor o vorbă: «Fie prostul cât de prost, mintea vine după post». A ieşit Claudiu Manda că i-am atacat-o pe doamna (Lia Olguţa Vasilescu – n.r.), mi-a spus că e fericit că e contemporan cu mine. I-am spus că îi foloseşte. M-a înjurat mai temeinic decât alţii", spune Adrian Ţuţuianu, potrivit unei înregistrări audio prezentate miercuri seară de România Tv. 

Într-o intervenţie telefonică la România Tv, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că discuţiile din CEx nu au decurs aşa cum le-a relatat Ţuţuianu, pe care l-a acuzat că minte. 

"Vă asigur că dacă aş fi spus aşa ceva nu aveam nevoie de niciun bărbat să mă apere, dar nu a fost o astfel de discuţie. Dumnealui ne-a ţinut aşa o lecţie tuturor miniştrilor şi parlamentarilor. Printre altele, a spus că a fost o lege promisă de guvernare şi nu a apărut. I-am spus că nu ştie ce a votat în Parlament, pentru că legea respectivă a trecut deja prin Senatul României. Mi-a spus că nu a trecut această lege, că ar trebui să mai primesc sfaturi din când în când. I-am replicat că legea chiar a trecut şi să fie mai atent ce votează data viitoare. Asta a fost întreaga discuţie pe care a avut-o cu mine", a declarat Lia Olguţa Vasilescu. 

Ea a mai spus că Ţuţuianu ar trebui să le ceară scuze colegilor de partid, în primul rând pentru că minte, dar şi pentru limbajul care "nu îi face cinste". 

Şi senatorul PSD Claudiu Manda a susţinut că "nu a existat o astfel de exprimare în CEx" şi că la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al PSD ar trebui să se discute despre aceste afirmaţii ale lui Ţuţuianu. 

"Eu cred că va trebui să discutăm în CEx cu domnia sa legat de acest afirmaţii făcute. Are totuşi o problemă dacă au început colegii să îl înregistreze şi să dea în spaţiul public. (...) Nu vorbim în termenii aceştia. Înţeleg că dânsul era zmeu, ne dădea lecţii la toţi. Am ridicat mâna imediat după ce a vorbit domunl Ţuţuianu, pentru că m-am simţit atacat şi lezat că a vorbit despre legile securităţii naţionale, iar domnia sa e membru în acea comisie", a declarat Claudiu Manda, la România TV. 

De asemenea, în înregistrările difuzate miercuri seară, Ţuţuianu vorbeşte şi despre ministrul Tineterului şi Sportului, Ioana Bran: "E o fătucă simpatică, da' nu a lucrat în viaţa ei într-o funcţie d-asta, iar săptămâna viitoare se va definitiva un proces în care şi tac-so şi frati-so, pentru evaziune fiscală, au luat în primă instanţă trei, patru ani".

Într-un alt fragment de înregistrare, Ţuţuianu vorbeşte despre Paul Stănescu: "(...) a spus cam aşa, în stilul lui, mai cu aritmetica aşa (...): «băi ăştia care vreţi voi cu Dragnea, luaţi-l de mână şi ieşiţi prin Bucureşti. Sau luaţi-l din mână aia de la Braşov sau de la Cluj şi ieşiţi cu el prin oraş. Şi dacă lumea vă primeşte bine, noi suntem nişte idioţi. Dacă lumea vă înjură, asta e riscul vostru». Eu cred că nu e normal să avem un lider de partid care nu poate ieşi printre oameni".

Marţi seară, România Tv a prezentat o prim[ înregistrare audio cu Adrian Ţuţuianu, care spune că "nicăieri în lume nu s-a pomenit” ca liderul PSD, Liviu Dragnea, să o propună pentru funcţia de premier pe Sevil Shhaideh, "un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l ştie”. Ţuţuianu mai spunea, aşa cum reiese din înregistrarea audio, că mulţi membri de partid nu au fost de acord cu această propunere, însă în final PSD s-a comportat ca un "partid de maimuţe”.

De asemenea, Ţuţuianu mai spune că schimbarea a trei premieri a fost o tragedie pentru partid, la fel cum tot o tragedie este şi calitatea Guvernului. Senatorul îl dă exemplu pe ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, despre care afirmă că "este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de cinci minute când vorbeşte cineva cu el”, iar singura lui legătura cu economia este faptul că a avut o vulcanizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.