Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Institutul ”Matei Balş”, unde un incendiu puternic a provocat moartea a cinci pacienţi, că e o zi foarte tristă, că îi pare foarte rău şi a transmis condoleanţe familiilor îndoliate, iar celor care au fost în saloane le-a urat însănătoşire grabnică. El a anunţat că a solicitat ministrului Sănătăţii să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru sistemul de sănătate. Iohannis a subliniat că situaţia se repetă, am avut tragedie la Piatra Neamţ, iar acum la Institutul Matei Balş se întâmplă această tragedie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici, în această dimineaţă. Ce pot să spun e că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoşire grabnică. Am discutat încă de când au fost anunţate forţele de intervenţie în permanenţă cu cei care au condus intervenţia şi am primit toate datele care sunt certe despre intervenţie. A fost o intervenţie foarte complicată, cu foarte multe forţe implicate. S-a reacţionat extrem de rapid, forţele de intervenţie au intervenit, au stins focul, au mutat pacienţii la alte spitale, însă din păcate pentru câţiva a fost prea târziu. Ţin să felicit forţele de intervenţie pentru promptitudinea la acest incendiu groaznic”, a declarat preşedintele.
În opinia sa, e foarte clar că trebuie rapid trase nişte concluzii şi venit cu soluţii.
”Situaţia se repetă cumva, am avut tragedie la Piatra Neamţ, acum la Balş se întâmplă această tragedie. Motivele sunt diverse, ele sunt anchetate şi vor scoate la iveală cine e vinovat şi vor fi sancţionaţi. După părerea mea problema e mult mai amplă, avem probleme structurale cu spitalele din România. Am solicitat ministrului Sănătăţii să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru sistemul de sănătate din România şi aştept cât de curând primele idei pentru a demara această reformă”, a adăugat el.
Şeful statului s-a referit şi la medici, pe care i-a numit ”eroi”.
”Nu vreau să închei scurta mea intervenţie înainte de a spune ceva despre persoanele care au fost şi rămân eroi – medicii, asistentele, întregul personal. Ei au depus eforturi supraomeneşti. Au lucrat până la epuizare, lucrează de luni de zile în condiţii de stres, cu personal prea puţin şi îmi exprim admiraţia pentru toţi medicii şi personalul medical şi din spitalele COVID şi din centrele de vaccinare şi din toate unităţile medicale din România. Tot ce merită ei sunt laude şi încurajări, dar pentru cei care administrează sistemul e nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete”, a subliniat Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.