Guvernul se reuneşte, astăzi, în prima şedinţă după demisia miniştrilor ALDE. Pe agendă se află, între altele, un proiect de hotărâre pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevi în acest an şcolar, dar şi proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa de Guvern de luni este programată să înceapă la ora 16.00.

Pe agendă se află, între altele, un proiect de hotărâre pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care se acordă elevilor în anul şcolar 2019-2020.

De asemenea, pe agendă a fost inclus proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Spital Regional de Urgenţă Cluj".

Miniştrii ALDE Graţiela Gavrilescu, Viorel Ilie şi Anton Anton şi-au depus, în 27 august, demisiile la Secretariatul General al Guvernului. Ministrul Ramona Mănescu, tot in partea ALDE, a refuzat să demisioneze.

Premierul a trimis la Cotroceni propuneri de interimari pentru cele trei ministere: la Energie - Niculae Bădălău, Mediu - Ioan Deneş, Relaţia cu Parlamentul - Radu Oprea.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că a fost sesizată Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui de a numi miniştri interimari şi a precizat că sesizarea ar trebui privită şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pentru viitor. ”Dincolo de lupta politică nu este nevoie şi nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului” a declarat premierul, afirmând că nu s-a putut organiza şedinţa de guvern din această săptămână. Conform CCR, părţile au termen până în 11 septembrie să-şi prezinte punctele de vedere.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că respinge categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari pentru ministerele deţinute de ALDE, partid ai cărui reprezentanţi s-au retras din Guvern. Iohannis a precizat că refuză să gireze un joc politic meschin. Declaraţia a fost făcută după ce Guvernul a sesizat CCR în legătură cu refuzul preşedintelui de a desemna miniştriii interimari.

"Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin şi ca atare resping categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari. Să fie clar: Guvernul actual şi-a schimbat componenţa politică, în aceste condiţii Constituţia indică fără echivoc ce trebuie să facă prim-ministrul", a spus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.