Guvernul transmite că persoanele care intră în categoriile afectate de OUG privind pensiile de serviciu pot să iasă din sistem până la 15 septembrie potrivit vechilor reglementări, însă să le "recomandă" să nu se pensioneze, în aşteptarea majorărilor salariale stabilite de Legea salarizării, prin care vor avea implicit şi pensia mărită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru a elimina orice posibilă interpretare sau speculaţie conform căreia doar persoane din structuri de conducere, care ar fi putut afla despre intenţia Guvernului de introducere a acestui act normativ, ar fi avut posibilitatea de a depune cereri de pensionare, până la data adoptării prezentei ordonanţe de urgenţă, actul normativ prevede că orice persoană din categoriile enumerate mai sus poate alege să se pensioneze în baza actualelor prevederi legale, până la data de 15 septembrie", se arată într-un comunicat de presă.

Guvernul transmite însă că aceste persoane ar trebui să rămână în activitate, urmând să beneficeze de majorări salariale.

"Recomandarea este, totuşi, aceea ca personalul din categoriile amintite să rămână în activitate, în condiţiile în care Legea 153/2017 prevederi creşteri salariale considerabile pentru următorii ani, care vor genera, implicit, pensii mai mari", se arată în comunicat.

Guvernul a adoptat, vineri, Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte că pensiile de serviciu, printre care şi cele ale militarilor, nu vor mai fi actualizate în funcţie de nivelul salariului, ci doar cu rata inflaţiei, iar aceste venituri nu vor mai putea depăşi media salariilor din anii de activitate.

Actul normativ reglementează pensiile personalului MAI, al MApN, al serviciilor de informaţii, cel aeronautic civil navigant profesionist, al Corpului Diplomatic şi Consular, al Curţii de Conturi, cel auxiliar din instanţe şi parchete, al funcţionarilor parlamentari, dar şi al membrilor Senatului României şi Camerei Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.