Guvernul discută în şedinţa de joi propunerile Ministerului Culturii privind rezolvarea problemelor de salarizare din muzeele ţării, premierul Marcel Ciolacu afirmând că este convins că, în aceste condiţii, Noaptea Muzeelor se va desfăşura normal, cu întreaga listă a muzeelor deschisă publicului. El a mai spus că Ministrul Finanţelor trebuie să confirme aplicarea acestor soluţii şi actul legislativ, pentru a-l aproba săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Discutăm azi şi propunerile Ministerului Culturii privind rezolvarea problemelor de salarizare din muzeele ţării, dar şi pentru alte categorii unde sunt discrepanţe salariale”, a anunţat premierul în şedinţă de Guvern.

”Ministrul Finanţelor trebuie să ne confirme aplicarea acestor soluţii şi actul legislativ, pentru a-l aproba săptămâna viitoare. Sunt convins că, în aceste condiţii, Noaptea Muzeelor se va desfăşura normal, cu întreaga listă a muzeelor deschisă publicului”, a ţinut să precizeze Ciolacu.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Premierul a declarat, miercuri, despre protestul angajaţilor din muzee, că şi el este nemulţumit de multe, dar nu i-a trecut prin cap să boicoteze nişte copii să viziteze, precizând că la acest şantaj nu va răspunde, iar calea cea mai corectă este ca în perioada următoare să se aşeze la masă,

Premierul a mai spus că dacă va fi nevoie, va apela la alţi miniştri şi merg să aibă grijă de muzee în Noaptea Muzeelor. Ciolacu a mai afirmat că face un apel la aceştia să îşi facă serviciul pentru care au fost angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.