Co-preşedintele AUR Claudiu Târziu afirmă că preşedintele Klaus Iohannis l-a propus premier pe Dacian Cioloş care nu are încrederea majorităţii parlamentare şi "ştiind acest lucru a făcut deliberat un pas neconstituţional care poate să îi atragă suspendarea din funcţie şi demiterea prin referendum". "După ce acest cabinet va cădea la vot sperăm ca domnul preşedinte să găsească o soluţie pentru instalarea unui guvern valabil şi viabil. Altfel ne va obliga să mergem şi noi mai departe cu procesul de suspendare", arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pentru ca un Guvern să obţină votul de învestituiră trebuie îndeplinte trei criterii: ca premierul desemnat să prezinte încredere pentru o majoritate parlamentară solidă, al doilea ca programul de guvernare să fie acceptat de o majoritate şi al treilea ca miniştrii propuşi pe funcţiile lor să fie consideraţi potriviţi de o majoritate parlamntară. În această ordine şi pornind de la primul criteriu, dacă nu este îndeplinit, nu mai mergem la celealalte două. Iohannis l-a propus premier pe Cioloş care nu întruneşte încrederea majorităţii parlarmentare şi ştiind acest lucru a făcut deliberat un pas neconstituţional care poate să îi atragă suspendarea din funcţie şi demiterea prin referendum", a declarat Claudiu Târziu, în Parlament.
 
El a susţinut că dacă preşedintele Iohannis nu va găsi o soluţie pentru un guvern "valabil şi viabil" AUR va merge mai departe cu suspendarea şefului statului.
 
"După ce acest cabinet va cădea la vot sperăm ca domnul preşedinte să găsească o soluţie pentru instalarea unui guvern valabil şi viabil. Altfel ne va obliga să mergem şi noi mai departe cu procesul de suspendare", a afirmat Târziu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.