Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că nu îşi dă demisia şi că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să îşi dea demisia. De asemenea, a precizat că va rămâne în PSD. Grindeanu a transmis multora din colegii CEx că îi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, cerându-şi scuze. El a început prin a le mulţumi românilor pentru sprijin şi primarilor şi membrilor de partid care i-au transmis mesaje de susţinere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Grindeanu a reluat afirmaţia făcută în CEx conform căreia va demisiona doar după ce va avea o garanţie din partea preşedintelui Iohannis că următorul premier va fi tot de la PSD.

"Nu îmi dau demisia. Am obligaţia să mă comport responsabil faţă de România şi faţă de partidul din care fac parte. E Guvernul României, nu al CEX-ului şi toţi trebuie să ne simţim responsabili de acest lucru. Îmi voi da demisia când preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. E normal faţă de acele sute de mii de oameni de care spuneam mai devreme. Nu vreau ca alte scenarii să poată să intre în discuţie. Îmi voi da demisia în momentul în care preşedintele Iohannis, după consultări, va pune un premier de la PSD", a anunţat premierul în conferinţa de presă susţinută la Palatul Victoria.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Nu mă agăţ de scaun", a spus prim-ministrul, adăugând că îşi doreşte ca această criză să se încheie cât mai repede.

"I-am propus domnului Dragnea să ne asumăm împreună acest presupus eşec şi atunci să demisionăm împreună", a spus premierul, referindu-se la deficienţele constatate în îndeplinirea programului de guvernare.

El s-a întrebat de ce în toată această perioadă, inclusiv în această seară, i s-au propus mai multe funcţii în diverse instituţii ale statului, inclusiv în guvern.

"L-am auzit pe domnul Liviu Dragnea că nu era sigur că CEx se va termina cu încercarea de a mă demite. (...) De ce în toată această perioadă, inclusiv în acestă seară, mi s-a propus şefia mai multor instituţii doar ca să îmi dau demisia sau chiar să fac parte din viitoul guvern, ca ministru? De asemenea, l-am văzut pe domnul Dragnea că nu ar fi vrut să plec, dar ar fi vrut să mă convingă să accept alte funcţii", a adăugat Grindeanu.

El s-a întrebat ce s-a schimbat din data de 19 mai, când Liviu Dragnea se declara mulţumit de activitatea Guvernului.

În ceea ce priveşte măsurile din programul de guvernare, Grindeanu a a afirmat că, în acest stadiu, doar 9 nu sunt îndeplinite, 54 fiind îndeplinite, iar 34 în curs de realizare.

CITEȘTE ȘI Grindeanu: Îi îndemn pe miniştri la responsabilitate. Demisiile intră în vigoare când premierul le transmite preşedintelui, iar acesta ia act

Premierul Sorin Grindeanu spune că rămâne în PSD, al cărui membru este de 21 de ani, şi că forţa acestui partid nu stă în CEx şi în cei 60 de oameni din acest for.

"CEx a făcut un cadou şi PNL, şi preşedintelui Iohannis, şi USR prin modul în care au prezentat acest raport. (...) Voi rămâne în PSD, sunt membru de 21 de ani. Forţa acestui partid nu e dată de CEx şi de cei 60 de oameni, pe care îi respect, forţa este dată de sutele de mii de membri. Am intrat cu convingere în acest partid şi rămân având aceeasi convingere. Închei prin a sublinia că voi rămâne premier până când domnul preşedinte Iohannis va desemna candidat de premier cu nume şi prenume din partea partidului care a câştigat alegerile - PSD. În acest moment se deschid toate opţiunile, iar eu vreau ca partidul care a câştigat alegerile să rămână la guvernare", a spus premierul.
 
El a mai spus că este obligaţia PSD, care a creat această situaţie, să iniţieze aceste demersuri.

Premierul Sorin Grindeanu şi-a început conferinţa de presă mulţumindu-le tuturor românilor care în ultimele zile i-au transmis mesaje de susţinere.

"În primul rând, le multumesc tuturor românilor pentru susţinere, sunt impresionat de mesajele primite, le mulţumesc primarilor şi membrilor PSD care m-au sustiunat şi acelor români care nu au legătură cu politica şi care mi-au trimis mesaje pe Facebook. Sunt în acest partid de 21 de ani şi colegii mei care mă cunosc foarte bine, din Timiş, ştiu că le spuneam ca PSD nu e pe CF-ul nimănui, nici al lui Sorin Grindeanu, nici al lui Liviu Dragnea, nici al lui Nicolae Bădălău. Forţa acestui partid a stat şi stă în sutele de mii de membri care au muncit şi care ne-au dus spre victorie în toţi aceşti ani şi vreau să le mulşumesc lor pentru toată susţinerea pentru partidul din care fac parte", a afirmat Grindeanu.

El le-a transmis colegilor din PSD că îi pare rău că au trebuit să treacă prin şedinţa CEx, pe care a catalogat-o drept o "experienţă neplăcută".

"Am văzut mai devreme nuanţe care nu au fost chiar aşa şi e bine să spunem corect, transparent. În primul rând, le transmit multora din colegii din CEx că îmi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, care nu este prima, au mai fost experienţe în partid, cel puţin în ultimul an. Ţin neapărat să îmi cer scuze pentru faptul că şi datorită acestei situaţii au ajuns să trăiască asemenea experienţă", a mai spus premierul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.