Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu se împotriveşte unor candidaturi comune PSD-PNL la alegerile de anul viitor. ”Ca să façi o acţiune de o asemenea magnitudine politică, la fel cum a fost în 2012 USL, trebuie să ai nişte argumente care să convingă electoratul. Astăzi, când vorbim, nu există argumente să uneşti cele mai mari partide din România”, a spus Grindeanu la Prima TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În primul rând, eu nu susţin liste comune la europarlamentare. Eu nu văd în acest moment argumente să se întâmple acest lucru. Nu le văd. Şi am spus în coaliţie acest lucru. Nu m-am ascuns în coaliţie, cum fac alţii, care apoi sunt viteji la televizor. Nu cred că există argumente să uneşti pe liste comune PSD cu PNL, adică popularii europeni cu socialiştii”, a spus Sorin Grindeanu, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.

Întrebat dacă la parlamentare PSD şi PNL ar putea merge împreună, Sorin Grindeanu a răspuns: ”Nu ştiu. Cele mai importante alegeri sunt primele. Primele sunt europarlamentarele. Din punctul meu de vedere, PSD trebuie să meargă separat de PNL. Tragem linie şi ne facem strategia pentru locale, generale, prezidenţiale. Să vedem fiecare dintre noi…Cum facem liste comune? Credeţi că cei de la PNL sunt de acord cu un raport de 2 la 1? Ei au câştigat alegerile europarlamentare în 2019. Sunt singurele alegeri pe care PSD le-a pierdut de la înfiinţare. Au intrat foarte mulţi europarlamentari PNL - 10. Credeţi că s-ar mai regăsi? Nu”.

Sorin Grindeanu este de părere că în acest moment nu există argumente politice ca PSD şi PNL să meargă pe liste comune la alegerile parlamentare de anul viitor, aşa cum s-a întâmplat în 2012. 

”Ca să façi o acţiune de o asemenea magnitudine politică, la fel cum a fost în 2012 USL, trebuie să ai nişte argumente care să convingă electoratul. Pot să mă înţeleg eu cu Bode. Şi? Nu mă votează nici pe mine, nici pe Bode. Trebuie să existe nişte argumente care să stea în spatele unei decizii politice de o asemenea anvergură. Astăzi, când vorbim, nu există argumente să uneşti cele mai mari partide din România, să mergi pe liste comune. Asta nu înseamnă că peste 5 luni nu pot apărea situaţii excepţionale, dar eu nu le văd”, a conchis prim-vicepreşedintele PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.