Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, sâmbătă, că Ministerul Justiţiei şi ministrul Florin Iordache îşi asumă consecinţele pentru faptul că argumentele Guvernului pentru OUG 13/2017 nu au fost bine comunicate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate argumentele pe care noi le-am avut în susţinerea acestei ordonanţe nu au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv, s-a creat foarte multă confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni care nu au legătură cu ceea ce, până la urmă, s-a adoptat. De aceea Ministerul Justiţie şi ministrul Justiţiei îşi vor asuma, îşi asumă consecinţele”, a declarat Sorin Grindeanu, în cadrul declaraţiei de presă susţinute la Palatul Victoria.

Grindeanu nu a precizat în ce constă asumarea consecinţelor, el plecând după declaraţia sa, fără a răspunde întrebărilor jurnaliştilor.

Primul-ministru Sorin Grindeanu a anunţat, sâmbătă, că va convoca mâine o şedinţă de Guvern pentru aborgarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. 

”Am ascultat multe opinii din partidul din care fac parte de 20 de ani, din colegii din coaliţia guvernamentală, de la oameni simpli, am auzit vocea străzii. Vin azi după aceste opinii exprimate să vă spun decizia mea ca prim-ministru în ceea ce însdeamnă dezbaterea publică din aceste zile. Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România, care nu poate fi ruptă în două. România, prin ceea ce se întâmplă, pare ruptă în două, dacă nu în mai multe bucăţi. Este ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva”, a spus Grindeanu la începutul discursului său.

”Dincolo de mitinguri - şi am urmărit cu atenţie ceea ce s-a întâmplat în toată ţara şi am văzut poziţiile oamenilor, foarte multe argumentate, altele nu transmiteau realitate- ideea este că s-a creat un clivaj în societate. Pe de altă parte susţinătorii noştri ne îndeamnă să continuăm în ceea ce priveşte acest demers. Am luat câteva decizii: mâine vom face în regim de urgenţă o şedinţă de Guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe de urgenţă”, a spus Sorin Grindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.