Premierul Sorin Grindeanu a declarat duminică seara că ministrul Justiţiei Florin Iordache îşi va asuma ceea ce nu a făcut bine în cazul OUG privind codurile penale, după care va lua decizia legată de ceea ce înseamnă poziţia acestuia la minister, precizând însă că urmează câteva zile în care ministrul este singur şi trebuie să susţină bugetul, să facă faţă moţiunii de cenzură şi că inclusiv în cazul elaborării actului normativ de abrogare a OUG a lucrat singur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu i-am cerut să clarifice intreaga situaţie de ce s-a ajuns aici, să clarifice, să îşi asume anumite lucruri ca după aceea să iau decizia care ţine de Ministerul Justiţiei", a declarat Grindeanu la Antena 3.

El a spus că este clar că anumite lucruri legate de ceea ce înseamnă partea pozitivă în ordonanţa de urgenţă - prevederi din articole care au fost declarate neconstituţionale de către CCR nu au mai contat, ceea ce a fost "un minus major".

Şeful Guvernului a ţinut însă să precizeze că sunt câteva zile în care Florin Iordache este singur în minister - doi dintre secretarii săi de stat plecând din instituţie - şi că trebuie să susţină bugetul şi să se confrunte şi cu moţiunea de cenzură, care are totuşi la origine tot OUG privind codurile.

"Situaţia la MJ astăzi nu a fost deloc simplă, pentru că astăzi vroiam să facem sedinţa de guvern pentru abrogarea OUG", a spus Grindeanu, adăugând că Florin Iordache "rămăsese cam singur in minister, fără secretari de stat" şi în aceste condiţii a lucrat de ordonanţa de abrogare a OUG privind codurile împreună cu personal din minister.

"Florin Iordache îşi va asuma ceea ce nu a făcut bine, după aceea voi lua decizia legată de ceea ce înseamnă poziţia dânsului acolo", a precizat premierul Sorin Grindeanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la România TV, că premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Justiţie, Florin Iordache, vor discuta joi sau vineri legat de acest minister, Dragnea precizând că decizia îi aparţine primului-ministru.

”Primul-ministru şi ministrul Justiţiei au avut astăzi o discuţie şi au stabilit ca după moţiunea de cenzură să aibă o discuţie amândoi, joi sau vineri, iar premierul să ia o decizie în ceea ce priveşte Ministerul Justiţiei. Mi se pare o decizie înţeleaptă”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a arătat că o decizie legată de Florin Iordache mai bine să fie luată după ce se vor finaliza dezbaterile şi votul în Parlament pe marginea moţiunii de cenzură a opoziţiei şi a bugetului de stat pe anul 2017.

”Am avut deja o discuţie cu primul-ministru şi a spus că este decizia dumnealui. Înţeleg că ministrul Justiţiei şi-a asumat comunicarea deficitară”, a mai spus Liviu Dragnea.

Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, că Florin Iordache şi Ministerul Justiţiei ”îşi asumă consecinţele comunicării deficitare” în legătură cu prevederile OUG 13/2017 privind modificarea codurilor penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.