Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că nu este sarcina sa să obţină de la preşedintele Iohannis garanţiile că viitorul premier va fi de la PSD, garanţii pe care le-a solicitat pentru a demisiona, Grindeanu precizând că Liviu Dragnea nu a dat asemenea garanţii în şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat cum ar putea obţine PSD garanţii de la preşedintele Klaus Iohannis că va desemna un premier din rândurile social-democraţilor, în condiţiile în care nu el nu a renunţat la funcţia de premier, Sorin Grindeanu a răspuns: ”Am înţeles că mi s-a retras sprijinul politic. Tot dânşii trebuie să facă aceste demersuri, nu mă puneţi pe mine să fiu responsabil de ceea ce au făcut alţii acum 2-3 ore. Îmi doresc ca PSD să dea viitorul prim-ministru. Eu nu mă agăţ de acest statut. Pare şi absurd în acest moment, dar vreau să am această garanţie. Domnul preşedinte Liviu Dragnea nu a dat această garanţie în Comitetul Executiv Naţional, ceea ce nu-i în regulă.”

Grindeanu a spus că nu poate accepta să fie periclitată deţinerea de către PSD a postului de premieri. ”Eu, ca membru PSD, alături de sute de mii de membri, nu vreau să am semne de întrebare dacă va fi sau nu va mai fi premier de la PSD. Se pare că alţii vor să aibă semne de întrebare din moment ce au luat decizia asta. Acest risc există”, a spus primul-ministru.

Întrebat dacă ar mai fi acceptat funcţia de premier ştiind că va rămâne fără sprijinul politic al partidului, Grindeanu a spus: ”Da. Împreună cu colegii mei, cu bune şi cu rele... Da, am făcut greşeli, în mod sigur, dar am încercat cu deschidere, cu tot ce am învăţat în administraţie, să fac bine şi tot timpul o asemenea poziţie este una onorantă. Eşti în postura de a-i ajuta pe oameni şi de a face lucruri. Da, aş accepta din nou, dar în cu totul alte condiţii.”

Una dintre condiţii ar fi să nu mai primească echipa guvernamentală deja făcută integral altcineva. ”Unul dintre motivele pentru care am cerut demisia domnului Dragnea în Comitetul Executiv a fost că toată echipa guvernamnentală a fost făcută de domnul Dragnea. Nu aş mai accepta aşa ceva”, a conchis Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.