Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost adoptată în Parlament, că pentru el toate lucrurile sunt ”clar legate” de seara în care Executivul a adoptat OUG 13, dar a refuzat să detalieze şi să spună dacă Liviu Dragnea i-a cerut să nu abroge ordonanţa. Grindeanu a precizat că după tot scandalul cu ordonanţa a vrut să îşi dea demisia, însă a fost rugat în timpul şedinţei CEx să nu renunţe pentru că are toată susţinerea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am înţeles, când după ordonanţă (OUG 13 - n.r.), deşi mai sunt câteva etape interesante până atunci - n-o să detaliez azi, dar sunt interesante - am venit şi am spus multor colegi din partid că eu vreau să renunţ, că nu cred că e normal să mai rămân şi cu rugăminţi ale aceluiaşi CEx, în unanimitate: nu, aveţi susţinerea! Şi vă aduceţi aminte că a urmat o conferinţă de presă la Parlament de vreo două ore în acele zile şi atunci am înţeles iar că e de datoria mea să rămân pentru că altfel tot ceea ce gândisem ca şi program guvernamental, ce avem de făcut pentru patru ani de zile, exista acest risc de a nu fi pus în practică”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, întrebat dacă adoptarea OUG 13 rămâne cel mai mare regret al său din perioada petrecută în fruntea Executivului.

”Până a se ajunge acolo probabil că puteau fi făcute alte lucruri. Am spus şi în Parlament că eu chiar am crezut ceea ce mi s-a spus, anume că o să am lângă mine, în dreapta mea un prieten, care mă va ajuta. Eu am venit de la Timişoara din postura de preşedinte de Consiliu Judeţean. Nu am ridicat două degete: eu vreau prim-ministru şi aşa mai departe, nu m-am autopropus. Am fost chemat să ocup această funcţie. Primul meu răspuns a fost NU. Nu, pentru că aveam foarte multe lucruri de făcut la Timişoara, împreună cu echipa de acolo, dar şi pentru că eu consideram că altul trebuie să fie traseul meu”, a explicat Sorin Grindeanu.

De asemenea, solicitat să spună dacă liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a rugat să nu-şi dea demisia din funcţia de premier după tot scandalul legat de OUG 13, Grindeanu a răpuns: ”Cred că am fost clar, a fost o şedinţă de Comitet Executiv”.

Totodată, a fost întrebat când va răspunde public la întrebările legate de noaptea în care a fost aprobată OUG 13 şi lucrurile care au decurs după această decizie, iar Grindeanu a afirmat că pentru el ”toate lucrurile sunt clar legate de acea seară”.

”Pentru mine toate lucrurile sunt clar legate de acea seară. Am venit aici şi am făcut anunţul privind Ordonanţa 14. Nu am mers în altă parte. Nici acea conferinţă de presă nu a fost simplă, cu sute de mii de oameni în faţă, dar eram şi sunt prim-ministrul României. Nu poţi să faci conferinţă de presă de pe scări, din altă parte şi aşa mai departe”.

Grindeanu a fost solicitat să spună dacă dacă Dragnea i-a cerut ca Executivul să nu dea OUG 14, iar premierul a răspuns: ”Azi nu detaliem”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.