Premierul interimar Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la prezentarea bilanţului de final de mandat, că parcursul proiectului Fondului Suveran de Investiţii nu a fost blocat la cabinetul său aşa cum afirma ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, el aflându-se încă de la începutul lunii mai la partid de unde s-a ”aşteptat OK-ul din partea coaliţiei”. El a explicat că marea dilemă a fost în coordonarea cărui minister să fie înfiinţat acest fond.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş vrea să spun câteva lucruri despre celebrul Fond Suveran de Investiţii. Am tot văzut că se găsesc motive cum că din cauza primului ministru, adică a mea, nu a ajuns să fie aprobat acest fond suveran de investiţii. Eu vreau să anunţ, şi cu probe, la fel cum lucrurile sunt valabile şi la ceilalţi care văd că duc acest leitmotiv, deşi au zero realizări pe acea evaluare pe care dânşii au acceptat-o, eu nu. Au zero şi spun că ar fi făcut mult mai multe lucruri, doar că s-au blocat acestea la mine. Văd că e un fel de explicaţie pe care încearcă să o dea”, a afirmat premierul interimar la prezentarea bilanţului de final de mandat.

”Eu vreau să îi anunţ că orice lege, orice proiect trebuie să urmeze circuitul normal al documentelor”, a declarat Grindeanu, precizând că dacă lucrurile erau blocate la nivel pe prim-ministru, trebuia să fi existat deja avizele necesare de la celelalte ministere.

”Cred că trebuie să caute o altă explicaţie, că asta nu stă în picioare”, a afirmat Grindeanu.

El a spus că acest proiect a fost făcut de o comisie la Ministerul Economiei la  care au participat şi specialişti şi din alte ministere.

”Am participat la ultima şedinţă, când au finalizat acest proiect. L-am primit sub formă de draft la cabinet după care a mers la partid - asta se întâmpla la începutul lunii mai - aşteptând OK-ul din partea coaliţiei. Marea dilemă la Fondul Suveran de Investiţii a fost în coordonarea cui va fi - la Ministerul Economiei, la Ministerul Dezvoltării, la IMM-uri. După ce am văzut configuraţia de azi a guvernului, sigur, s-ar putea să mă înşel, eu cred că va fi la IMM-uri”, a spus Grindeanu.

Luni, ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că Mihai Tudose şi-a îndeplinit toate obiectivele potrivit evaluării făcute de partid miniştrilor din guvernul Grindeanu, ”dar acestea au fost blocate la premier”.

”În evaluarea care a fost făcută de partid, domnul Mihai Tudose şi-a îndeplinit toate obiectivele, dar acestea au fost blocate la premier. Este vorba de Fondul Suveran de Investiţii care este gata încă din data de 15 mai. Atunci s-a depus la cabinetul prim-ministrului şi lista cu pachetele de acţiuni pentru FSDI şi proiectul de lege. Din păcate nu am înţeles nici noi de ce premierul a blocat acest punct din programul de guvernare”, a declarat Vasilescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.