Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, miercuri seară, că a fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat Drumului de mare viteză Bucureşti - Alexandria, valoarea acestuia depăşins 16 milioane de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O legătură rutieră modernă între Bucureşti şi Alexandria mai aproape de realizare! A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat Drumului de mare viteză Bucureşti - Alexandria. Asocierea de proiectanţi români care a semnat contractul la o valoare de 16,12 milioane de lei fără TVA trebuie să finalizeze Studiul de Fezabilitate în 14 luni”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Sorin Grindeanu.  

Potrivit ministrului, contractul mai prevede ca Asocierea să ofere asistenţă tehnică pentru susţinerea Aplicaţiei de Finanţare şi asistenţă tehnică pentru procedura de atribuire a viitoarelor contracte pentru proiectare şi execuţie. 

Ministrul Transporturilor a precizat, de asemenea, că, prin acest contract finanţat din fonduri europene nerambursabile (POIM) se urmăreşte: 

  • - creşterea eficienţei economice a reţelei de transport din România; 
  • - îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie; 
  • - creşterea vitezei de calatorie între Bucureşti şi Alexandria; 
  • - descongestionarea traficului pe rutele existente (DN6); 
  • - îmbunătăţirea conectivităţii la nivel regional. 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.