Europarlamentarul Partidului Puterii Umaniste Maria Grapini a declarat miercuri, la Parlamentul European, că eurodeputaţii din celelalte ţări sunt preocupaţi de ceea ce se întâmplă pe scena politică din România, în condiţiile în care există pericolul ca ţara noastră să piardă toate fondurile euroepe, fapt ce îi fa afecta pe români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Trebuie să recunosc că suntem întrebaţi de colegii noştri despre ce e în România. Evident că şi ei sunt conectaţi la informaţie, câteodată este complicat să dai o explicaţie. Acum, probleme, nu numai în România sunt între guverne şi ştim bine ce s-a întâmplat recent în Cehia. Ei sunt foarte doritori să ştie dacă este stabilitate politică”, a afirmat Maria Grapini.

Întrebată ce le răspunde colegilor europarlamentari, ea a susţinut că ar fi „un nonsens” să nu existe stabilitate politică, dar câteodată „îţi gestionezi greu sau ineficient propriul succes”.

„Ar fi cumva un nonsens să nu existe stabilitate politică, atât  timp cât avem o majoritate şi o guvernare aleasă de majoritate. Este problema majorităţii să gestioneze ceea ce au câştigat. Ştiţi, ca la artişti, câteodată îţi gestionezi greu sau ineficient propriul succes. Eu spun aici că este stabilitate pentru că am interes ca România să nu fie pusă la colţ de nimeni”, a completat eurodeputatul.

Maria Grapini a susţinut că este nemulţumită de faptul că Guvernul Grindeanu nu a reuşit accesarea Fondului Strategic de Investiţii.

„Eu sunt nemulţumită de faptul că nu am reuşit nici în aceste luni de la preluarea Guvernului accesarea Fondului Strategic de Investiţii, unde deja s-au cheltuit 300 de miliarde din 600 şi noi nu am luat nimic (...). Există acest pericol să pierdem toate fondurile europene, pentru că acest exerciţiu care este 2014-2020 este diferit de exerciţiul 2007-2013. Anul viitor se trage linie şi se dau banii înapoi dacă nu (dacă nu se accesează fondurile europene – n.r.)”, a completat europarlamentarul.

Grapini a ţinut să precizeze că nu vrea ”să împartă vinovăţii”, dar ştie că ”România va pierde fonduri europene, şi pierde cetăţeanul”.

Întrebată cât ar putea să piardă România, europarlamentarul a spus că „jumătate din fondurile europene şi asta e grozav de rău”.

Maria Grapini a mai declarat că a fost nominalizată să vină din partea comisiei LIBE la analiza pe justiţie, urmând astfel să efectueze o vizită în câteva penitenciare.

„Sunt nominalizată să vin din partea comisiei LIBE la analiza aceea pe justiţie, în România. Sunt singurul român care sunt nominalizat acolo. Eu, în 17 şi 19 iunie, vizitez nişte penitenciare, pentru că eu cred că nu trebuie să punem gunoiul sub preş, eu cred că trebuie să arătăm care sunt lucrurile. Nu numai în România este aşa, am avut colege din Spania, Franţa, Italia, care s-au plâns de condiţiile din penitenciare şi trebuie stabilite măsuri de rezolvare. Trebuie stabilite măsuri de rezolvare. Dacă tot ascundem, tot ascundem, e ca şi cancerul, dacă nu îl tratezi, nu te vindeci”, a conchis Maria Grapini. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.