Preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu a afirmat, întrebată cum vede faptul că Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu exclude ruperea coaliţiei, în cazul în care liberalii continuă cu atacuri la social-democraţi, că PNL a tratat partenerii de coaliţie cu respect instituţional. „Ne dorim continuare acestei coaliţii în termeni de respect, de cooperare loială între cele trei partide, dar asta nu înseamnă că trebuie să nu spunem adevărul” şi anume că PNL, cât era singur la guvernare, a mărit de două ori pensiile, pe 1 ianuarie 2020 a mărit punctul de pensie cu 14% şi pe data de 1 ianuarie 2022, de asemenea cu 10%, a adăugat Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Zâmbesc pentru că nimeni nu ar trebui să fie supărat în această coaliţie, cu atât mai puţin colegii noştri de coaliţie, pentru că au beneficiat de respectul instituţional al PNL. De altfel, singurul lucru pe care colegii din PNL, inclusiv eu, l-am subliniat în aceste zile a fost unul foarte clar – ne dorim continuare acestei coaliţii în termeni de respect, de cooperare loială între cele trei partide, dar asta nu înseamnă că trebuie să nu spunem adevărul. Adevărul pe care l-am spus cu ocazia evenimentelor la care am participat şi eu şi colegii mei a fost unul pe care nimeni, dar chiar nimeni nu îl poate contesta şi anume PNL, singur la guvernare, a mărit de două ori pensiile, pe 1 ianuarie 2020 a mărit punctul de pensie cu 14 procente, cea mai mare mărire din Europa, pe data de 1 ianuarie 2022, de asemenea cu 10 procente. Eu nu am spus un procent, am spus că rata inflaţiei este dezideratul nostru pentru mărirea punctului de pensie, pentru că da, aceasta nu trebuie suportată de pensionari”, a declarat Alina Gorghiu, întrebată luni la Parlament cum comentează faptul că Marcel Ciolacu a afirmat că PSD va guverna cu sau fără PNL şi dacă este un ultimatum al liderului PSD pentru liberali. 

Chestionată dacă există bani în bugetul de stat pentru majorarea pensiilor, fără a tăia sume din altă parte, de exemplu de la investiţii, Gorghiu a răspuns: „Vă spun un lucru pe care colegii mei din Guvern îl evaluează acum. Cifrele sunt pe masă.  Sper să vedem acest buget curând. Dar da, se fac eforturi astfel încât sumele pentru pensii să fie suficiente pentru a se acoperi inflaţia”.

„În acelaşi timp, avem în România pe 2022 cel mai mare buget alocat de premierul Ciucă pentru investiţii, peste 88 de miliarde lei. Deci s-a putut ţine un echilibru între banii alocaţi investiţiilor în economia românească şi pensiile acestei categorii vulnerabile. Da, am convingerea că vom reuşi să găsim acest echilibru în continuare. Sunt mai mulţi bani colectaţi la bugetul de stat. Sunt convinsă că Executivul va găsi această soluţie pentru a avea şi investiţii, pentru a respecta şi mediul de afaceri în România. În acelaşi timp trebuie să ne gândim că nu putem să lăsăm pensionarii fără a beneficia de bani în plus la pensie, câtă vreme costurile pe care le suportă sunt mai mari. Sun foarte fermă, şi eu şi colegii mei, că această inflaţie trebuie acoperită”, a completat preşedinta interimară a Senatului.

Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Buzău, că PSD va conduce România şi după 2024, indiferent dacă va fi în alianţă cu PNL sau singur.

„Dacă vom avea maturitatea de a ne respecta ca şi parteneri. Şi eu cred că nu există altă soluţie până în 2024, decât actuala coaliţie politică. Vom avea o şansă şi după 2024. PSD va conduce România şi după 2024, indiferent dacă cu PNL sau fără PNL”, a explicat Ciolacu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.