Fostul deputat Sebastian Ghiţă a comentat vineri declaraţiile fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi, după ce a fost audiată ca urmarea a unei plângeri depuse de el, acuzând-o pe aceasta că minte când neagă că s-ar fi cunoscut sau când afirmă că ar fi participat doar la evenimente în cadru instituţional. "Să ne dumirim toţi ce instituţie o fi în crama unui om acasă", a afirmat Ghiţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost audiată vineri la  Secţia privind infarcţiunile în justiţie în urma plângerii depuse de Sebastian Ghiţă, ea având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.  Kovesi a fost întâmpinată de un grup de susţinători care scandau: "Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!" şi "PSD, ciuma roşie!".  La ieşirea de la audieri, Kovesi a declarat că  a cerut recuzarea procurorului de caz şi a procurorului şef de secţie şi că nu a comis niciodată fapte penale. Ea a negat că ar fi discutat cu Sebastian Ghiţă şi a susţinut că  a participat doar la evenimente organizate în cadru instituţional.

”Am să vă spun o chestiune foarte importantă. Nu înţeleg, este inimaginabil ce lucru o face să mintă în felul acesta, făcându-şi probleme. Singură şi-a făcut probleme, nici nu insist şi nici nu pricep de ce se poartă în felul acesta. Minciuna are picioare scurte. Acum ceva timp spunea că nu mă cunoaşte, acum spunea că ne întâlneam în cadru instituţional. Or fi făcut o instituţie la mine în cramă. Cu felul acesta de a trata instituţiile, de a recuza procurorii, nedorind să răspundă în faţa legilor româneşti, aruncând asta cu Bruxelles, pentru a se apăra mediatic de nişte proceduri în justiţie... Kovesi este o fiinţă suprastatală, excede statul român", a declarat Ghiţă la Antena 3.

El a susţinut că în acest caz, în ceea ce o priveşte pe Kovesi, se impune să fie urmărite două paliere.

"Procurorii au găsit o declaraţie a lui Kovesi care spune: "nu l-am întâlnit, nu îl cunosc". Mi-au cerut dovezile că a minţit. Şi doi, investighează darea de mită, operaţiunea Jakarta" a susţinut fostul deputat.

Referindu-se la faptul că fost şefă a DNA susţine că a participat numai la evenimente organizate de instituţii, Ghiţă susţine că sunt peste  zece oameni care au văzut-o la el în cramă.

"Pe un cetăţean Ghiţă îl apucă de capul lui să plătească la Ţiriac un avion, într-o operaţiune controlată de Kovesi?", s-a întrebat el.

"Tot ceea ce ne-a reproşat nouă, justiţie televizată, că încălcăm independenţa justiţiei, dânsa este cea care îşi calcă pe propriile reguli. Nu eu am pus-o să meargă la Europa FM să zică că nu-l cunoaşte pe Ghiţă. Astăzi a zis că m-a cunoscut în cadru instituţional. Să găsim instituţia în beci. Instituţional vorbind, ori făceam spiritism, ori aşteptam extratereştri. Le-am dat dovezi procurorilor că am comunicat cu doamna Kovesi şi doamna Tiţian -  cucuveauamov@gmail.com. Avea ideea asta cu cucuvele, le punea la mail, la cadouri şi tot aşa", a relatat Sebastian Ghiţă.

El a susţinut că Laura Codruşa Kovesi a fost acasă la el  o dată, în cramă o dată şi că s-au mai văzut "în alte locuri neinstituţional şi în alte locuri instituţional".

"Instituţional înseamnă evenimente oficiale, eu în calitate de membru al Parlamentului, ea în calitate de procuror general sau şef al DNA. În case, beciuri, sufragerii, crame şi vii nu este instituţional şi nu este vreun sediu al vreunei instituţii. Doamna Kovesi minte. Rămân surprins de ciudăţeniile din răspuns. Până la urmă acceptă că ne-am întâlnit. Să ne dumirim toţi ce instituţie o fi în crama unui om acasă” a spus Sebastian Ghiţă la Antena 3.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.