Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că, prin PNDL 3, statul, "cu pixul lui Dragnea care acum se plimbă de la unul la altul", dă bani primarilor. "De asta e atât de sexy această chestie. Pentru că fiecare poate să zică la primari: votaţi-mă pe mine şi să îţi dau bani. Or, noi vrem garanţii că nu se întâmplă asta", a punctat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ghinea a declarat, marţi seară, la Digi 24, că a apărut informaţia că PNDL 3 a fost aprobat în coaliţie, dar acest lucru nu s-a întâmplat, nici măcar nu s-a discutat acest subiect. 
 
"În cazul PNDL, în sine a fost şi o problemă de cum am fost trataţi noi, cei din USR-PLUS. S-a dat pe surse, se guvernează pe surse, s-a dat pe surse de la coaliţie că ar fi fost o agreere în coaliţie a PNDL 3 sau a programului de investiţii Anghel Saligny, ceea ce nu e factual adevărat. A fost un fel de anunţ. Ştiţi, o să propunem. Reprezentanţii noştri au spus o să vedem şi o să avem o opinie. (...) A durat două minute acest balet o să propunem, ai noştri au spus, bine, propuneţi şi vedem, după care peste două ore apărea în presă marele program Anghel Saligny aprobat de coaliţie. Am fost puşi în faţa unui fapt împlinit şi nu aveam altă reacţie normală la cap decât să spunem: staţi puţin, hai să discutăm”, a explicat Cristian Ghinea. 
 
El a susţinut că prin acest program statul vine "cu pixul lui Dragnea" şi împarte banii după cum doreşte.  
 
"De ce nu lăsăm mai mulţi bani primarilor? Pentru că pe de o parte statul central ia bani care ar putea foarte bine să rămână la primari, primarii nu au bani să îşi facă bugetele de investiţii şi apoi vine statul în mărinimia lui, cu pixul lui Dragnea care acum se plimbă de la unul la altul, şi zice îţi dau ţie, îţi dau ţie. Atunci USR-PLUS a zis nu putem să aprobăm ce criticam acum trei ani, că suntem nebuni. (...) De asta e atât de sexy această chestie. Pentru că fiecare poate să zică la primari: votaţi-mă pe mine şi să îţi dau bani. Or, noi vrem garanţii că nu se întâmplă asta, vrem garanţii că va fi şi cofinanţare locală la acest program”, a afirmat Ghinea.
 
El a menţionat că, atunci când USR-PLUS are câte o propunere, este respinsă pe motiv că nu sunt bani, dar pentru PNDL s-au găsit fonduri.
  
"La câte propuneri are USR-PLUS spun nu sunt bani, dar când e vorba de Anghel Saligny PNDL 3 sunt bani, brusc s-au găsit 50 de miliarde de lei în buget. De unde? Că nu am văzut această perspectivă bugetară”, a transmis Ghinea.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.