Ministrul Proietelor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că prin PNRR se propun soluţii pentru o reformă reală a pensiilor, dar vârsta de pensionare nu creşte obligatoriu. ”Vorbim despre o posibilitate voluntară de a rămâne în câmpul muncii mai multă vreme”, a declarat Ghinea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Ghinea a făcut referire, miercuri, la prezentarea PNRR, la reforma pensiilor pe care şi-a propus-o Guvernul.

”Acest Guvern s-a angajat să aibă o nouă lege a pensiilor, care să aibă o formulă predictibilă de creştere a pensiilor”, a afrmat ministrul.

”În ceea ce priveşte chestiunea mult discutată cu speranţa de viaţă, se clarifică aici, vorbim despre o posibilitate voluntară de a rămâne în câmpul muncii mai multă vreme. Vă reamintesc că au mai fost experimente de genul acesta şi foarte mulţi  români au optat să-şi prelungească rămânerea la muncă. Pur şi simplu vom generaliza această posibilitate a  rămânerii la muncă, nu este vorba despre obligativitate”, a precizat ministurl.

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.