Secretarul Camerei Deputaţilor Cristian Ghinea (USR) afirmă că, urmare a faptului că Biroul Permanent nu a avut cvorum, sesiunea extraordinară a Parlamentului nu este convocată, astfel că Guvernul nu poate da OUG. El precizează că orice tentativă de a ocoli acest fapt simplu va fi atacată la Curtea Constituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toţi cei 4 membri ai Biroului Permanent din partea opoziţiei au fost azi la Camera Deputaţilor. Toţi cei 3 lideri de grup ai opoziţiei au fost. Domnul Dragnea a convocat sesiune extraordinară dar el nu a venit. La fel alţi pesedişti. Opoziţia am decis să nu facem act de prezenţă. Drept urmare Biroul Permanent nu a avut cvorum. Drept urmare sesiunea extraordinară NU este convocată”, scrie Ghinea pe pagina sa de Facebook.

Reprezentantul USR avertizează că ”orice tentativă de a ocoli acest fapt simplu va fi atacată la Curtea Constituţională”.

”Daddy nu poate convoca singur din pix o sesiune extraordinară. Guvernul nu poate da OUG-uri în acest moment. Repet: Parlamentul NU este în sesiune extraordinară. Felicitări tuturor colegilor din opoziţie - noi şapte (4 membri în BP şi 3 lideri de grup) am fost toţi astăzi aici. Au lipsit pesediştii care acum sunt bosumflaţi”, mai precizează Cristian Ghinea.

Şi liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a anunţat, marţi, că liberalii vor contesta la Curtea Constituţională sesiunea extraordinară a Parlamentului, dacă PSD-ALDE insistă să organizeze şi un plen, afirmând că ea a fost convocată neregulamentar şi ilegal, iar OUG-urile emise de Guvern vineri nu pot intra în vigoare astfel.

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a suspendat marţi, din lipsă de cvorum, în condiţiile în care au fost prezenţi doar patru deputaţi, opoziţia refuzând să participe la lucrări. În aceste condiţii, liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a declarat, că parlamentarii Partidului Mişcarea Populară nu vor participa nici la plenul de la ora 15.00, pe care l-au catalogat ca fiind „mascaradă numită sesiune extraordinară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.