Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că o parte din birourile care funcţionau în clădirea Palatului Administrativ afectată de incendiu, vor trebui relocate şi anunţă că vor fi căutate soluţii, el precizând că mansarda care a ars avea autorizaţie de la ISU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful CJ Suceava Gheorghe Flutur, care a venit sâmbătă la Palatul Administrativ din municipiu pentru a vedea starea clădirii în urma incendiului, a declarat jurnaliştilor că este important că nu au existat victime, dar că această clădire trebuie salvată cu orice preţ.

”Îmi pare extraordinar de rău, este o clădire de patrimoniu din 1904, cea mai importantă clădire din Suceava. Nu sunt victime şi este cel mai important lucru. Pompierii au venit imediat, la trei minute de la apelul la 112, cu o scară pentru incendiu. Vom face o comisie de evaluare a pagubelor. Mansarda de aproape 2.000 de metri pătraţi care a ars a fost modernizată în 2015. Pentru această mansardă există autorizaţie de la ISU Suceava, ca de altfel pentru întreaga clădire. Încercăm să limităm pagubele. Probabil vom reloca o serie de birouri şi angajaţi ai Consiliului Judeţean Suceava şi ai Prefecturii, iar pentru asta trebuie să căutăm soluţii”, a afirmat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Incendiu a izbucnit sâmbătă dimineaţa, în podul clădirii în care funcţionează Consiliul Judeţean şi Prefectura Suceava, iar pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale.

La ora 15.50 incendiul a fost lichidat, dar mai multe echipaje rămân în zonă pentru supraveghere.

La ora 16.00 a început şedinţa CJSU Suceava pentru a analiza situaţia şi a găsi soluţii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.