Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre măsurile aşteptate în coaliţia de guvernare, că în şedinţa de mâine ( miercuri, nr) doar se prezintă situaţia de analiză a ceea ce înseamnă modifiările la Codul Fiscal. El a precizat că nu crede că este bine să ne întoarcem la impozitul progresiv din 2004, dar familiile trebuie să primească deduceri, pentru creşterea natalităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din ce ştiu, mâine doar se prezintă situaţia de analiză a ceea ce înseamnă Codul Fiscal, nu cred că mâine se va lua o decizie”, a spus Falcă, despre reuniunea coaliţiei de miercuri, pentru finalizarea modificărilor la Codul Fiscal şi măsurile pentru sprijinul populaţiei.

Despre propunerile cu care a venit PSD, privind introducerea unei taxe de solidaritate pentru companii, Gheorghe Falcă a spus că ”nu crede că este bine să ne întoarcem la impozitul progresiv din 2004”.

”În schimb, sunt un om care vrea să crească natalitatea în România şi, pentru acest lucru, familiile trebuie să primească deduceri din impozitul pe venit. Am o educaţie creştin democrată, ştiu ce înseamnă săntatea şi o familie care îşi cumpără o asigurare de sănătate privată trebuie să primească deduceri de la statul român pentru că nu mai face presiune pe sistemul public”, a arătat Falcă, arătând că, la fel, dacă o familie îşi duce copilul la o grădiniţă privată, trebuie să primească deduceri. 

Europarlamentarul PNL a precizat că, atunci când guvernezi în coaliţie, ai un program de guvernare şi îl poţi ajusta, în paşi.

”Ceea ce au spus PSD şi PNL este că în 2022 nu vor creşte taxele şi impozitele locale dar pentru 2023, trebuie să ştii că o să trebuiască să scazi deficitul acceptat cu Comisia Europeană, astfel încât în 2024, România şi celelalte state UE să fie sub 3%, astfel că te gândeşti la o creştere a veniturilor,  lucru care poatesă vină dintr-o colectare mai bună şi şi evident o scădere a cheltuielilor”, a mai afirmat Falcă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.