Vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă a declarat, luni, la RFI că este adeptul unei coaliţii de guvernare cu USR, dar când partenerul ”încurcă lucrurile”, e nevoie de o alianţă funcţională şi stabilă. ”La un moment dat, trebuie să iei răul cel mai mic”, a spus liderul PNL Arad, arătând că ”e greu să guvernezi cu un partid care a fost lângă tine şi a provocat o astfel de criză, s-a aliat cu AUR, semnând o moţiune care va rămâne în istorie ca o greşeală politică majoră”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat ce argumente are în favoarea unei eventuale coaliţii PNL-PSD, Gheorghe Falcă a răspuns: ”Ca oameni politici, poţi să găseşti argumente să conduci cu o stabilitate mai mare ţara, poţi să-ţi dai seama că în continuare cei de la USR te consideră un adversar”. 

El a precizat că  ”e greu să guvernezi cu un partid care a fost lângă tine şi a provocat o astfel de criză, s-a aliat cu AUR, semnând o moţiune care cred că va rămâne în istorie această asociere, o greşeală politică majoră”.

”Eu sunt un partener al ideii să guvernăm cu USR-ul, dar în acelaşi timp, USR-ul trebuie să-şi respecte partenerii”, a afirmat Falcă. 

Despre faptul că PSD-ul devine mai frecventabil pentru PNL, Gheorghe Falcă a spus: ”Aici nu mai vorbim de frecventabilitate, ci de formarea unei coaliţii funcţionale”.

”La un moment dat, trebuie să iei răul cel mai mic, de aceea am spus că doctrinar nu te poţi potrivi nici cu unii, nici cu alţii, dar am avut speranţe că putem realiza o coaliţie pe trei ani cu cei de la USR şi nu au trecut nici nouă luni de zile şi am intrat în această criză politică. Eu sunt adeptul de a crea o coaliţie cu USR-ul, dar vedem că orice negociere cu ei ajunge în situaţia în care pun condiţii”, a menţionat vicepreşedintele PNL. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.