Co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a afirmat, duminică, la Ploieşti, de unde a pornit în marş către Capitală, că este solidar cu românii din Ucraina şi condamnă „agresiunea rusă”, dar susţine în continuare să „regimul Iohannis trebuie dat jos, este acelaşi regim care nu s-a ocupat de dotarea armatei şi care ne-a făcut să fim irelevanţi pe scena internaţională”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent duminică la Ploieşti, de unde au pornit către Capitală autocare cu manifestanţi care susţin AUR, George Simion a declarat că „regimul Iohannis trebuie dat jos”.  

„Pentru a da jos regimul Iohannis, împotriva dezmăţului din energie, împotriva preţului de la RCA, preţului de la carburanţi. Bineînţeles, vedem ce se întâmplă şi la graniţele noastre. Suntem alături de cei 500.000 de români din Ucraina şi condamnăm agresiunea rusă, dar regimul Iohannis trebuie dat jos, este acelaşi regim care nu s-a ocupat de dotarea armatei şi care ne-a făcut să fim irelevanţi pe scena internaţională, nu contăm în momentul ăsta din punct de vedere internaţional”, a afirmat Simion.  

Peste 1.500 de susţinători ai AUR au plecat de la Ploieşti către Bucureşti. Oamenii din mai multe judeţe s-au adunat în parcările Parcului Municipal Vest şi, după ce în una dintre parcări a avut loc o scurtă slujbă religioasă, au pornit în coloană, în autocare, microbuze şi autoturisme,  către Bucureşti, unde la ora 14:00 este programat un miting. 

”O coloană de autovehicule şi-a exprimat intenţia de a se alătura manifestaţiei din Piaţa Universităţii. Poliţiştii  rutieri  vor  asigura  măsuri  de  protecţie  pentru  participanţii  la  trafic  şi,  dacă situaţia  o  va  impune,  vor  interveni  pentru  fluidizarea  circulaţiei  şi  aplicarea  de  măsuri specifice  în  zonă. Efectivele de jandarmerie vor acţiona în sprijinul poliţiştilor, pentru prevenirea şi gestionarea oricăror situaţii ce pot aduce atingere ordinii publice. Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie şi recomandările poliţiştilor rutieri”, a transmis Jandarmeria Bucureşti. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.