George Simion a declarat că proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor va fi votat în plenul de miercuri, iar propunerea legislativă iniţiată de PNL, PSD, UDMR şi minorităţi nu face decât să „pună pumnul în gură opoziţiei”. „Nu e o crimă să faci live pe Facebook şi nici să îl atingi pe ministru, dar acum o să decidă procurorii şi Klaus Iohannis. Ciocul mic şi joc de glezne, e Ciucă la butoane, generalul”, a adăugat liderul AUR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Au făcut noaptea ca hoţii şedinţă. Acum 48 de minute au organizat o şedinţă a Biroului permanent cu un proiect de modificare discutat la o întâlnire secretă de aseară, dintr-un birou de la 1M, pentru a nu se mai permite să se facă live-uri în Parlament. Eu m-am grăbit şi era să fac accident în oraş, au spus că mâine la 9.00 dimineaţa, paralel cu plenul, fiind foarte grăbiţi trebuie să interzică orice live din Parlament. Comisia de Regulament, în paralel cu plenul, vrea să lucreze, ca să nu mai arătăm ce se întâmplă aici. Prin Regulament, o să ne ia banii de indemnizaţie. Noi o să arătăm ce se întâmplă aici şi tot o să îi spune hoţului hoţ în faţă. Deci noaptea ca hoţii şi acum încearcă să ofere o momeală presei care nu are dreptul să filmeze oriunde, oricum, ci doar prin aprobări speciale. Vor să ofere o momeală presei – lăsaţi-i pe cei de la AUR ca să nu mai facă live-uri şi să îi putem sancţiona”, a declarat George Simion, după şedinţa de marţi a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.
 
Liderul deputaţilor AUR a mai spus că miercuri va fi votat, în plen, acest proiect de modificare a Regulamentului Camerei prin care premierul Nicolae Ciucă „pune pumnul în gură opoziţiei”.
 
„Mâine (miercuri - n.r.) va fi votat. Ne-o aduce în plen, pentru că va fi prelungit programul plenului cât e nevoie până Comisia de Regulament adoptă proiectul de modificare a Regulamentului în care nu avem voie să facem live-uri şi gata. S-a terminat. Pumnul în gură pentru opoziţie. Aşa alege actuala putere condusă de generalul Ciucă să pună trateze opoziţia, să ne pună pumnul în gură. Bun, să ne penalizeze. Să mă penalizeze pe mine pentru gestul cu Virgil Popescu, dar de ce să interzică transmisiunile în direct? Cei de la USR când au fost în opoziţie au putut? Aşa făceau şi cei de la USR, live-uri pe Facebook, dar noi de la AUR când arătăm toate mizeriile care se întâmplă aici, nu avem voie, nu? Nu e o crimă să faci live pe Facebook şi nici să îl atingi pe ministru, dar acum o să decidă procurorii şi Klaus Iohannis. Ciocul mic şi joc de glezne, e Ciucă la butoane, generalul”, a explicat Simion.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că se lucrează la modificarea Regulamentului Camerei, în urma agresiunii la adresa ministrului Energiei, în timpul dezbaterii moţiunii simple. Liderul PSD a arătat că este exclus să vedem jandarmi în plen, pentru că totul se va rezolva prin chestori şi a precizat că vor fi diferite sancţiuni, în funcţie de gravitatea abaterii.
 
Conform proiectului de lege iniţiat de PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, este interzisă transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou Permanent, de comitet al liderilor sau de comisii. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.