Fostul candidat la Preşedinţia României în 2009 Mircea Geoană a declarat luni, în cadrul comisiei parlamentare de anchetă, că Traian Băsescu, şeful statului la acel moment, l-a sunat pentru a-i spune ca PSD să nu-l propună pe Cătălin Voicu pentru conducerea Ministerului de Interne, avertizându-l că el va refuza numirea acestuia în funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit un telefon din partea preşedintelui Băsescu pentru a nu-l pune pe domnul Voicu ministru de Interne. Asta pot să vă spun. Au fost doi candidaţi, preşedintele momentului spunând că nu-l va numi pe celălalt candidat al nostru. A existat o conversaţie telefonică pe care preşedintele Băsescu a avut-o cu mine ca preşedinte de partid şi cred că eram deja în zona de preşedinţie a Senatului. A spus că are o dificultate cu unul dintre cei doi candidaţi. Votul colegilor noştri (Comitetul Executiv al PSD – n. re.) s-a făcut fără interferenţa mea”, a declarat Mircea Geoană în faţa parlamentarilor din comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009.

Declaraţia a fost făcută de fostul lider PSD în contextul unei serii de întrebări din partea senatorului USR Mihai Goţiu care l-a chestionat asupra modului în care Mircea Geoană l-a cunoscut pe Gabriel Oprea şi cum a ajuns să-l propună ministru de Interne în 2008 în Guvernul PDL - PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.