Primarul general Gabriela Firea a anunţat, luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD, după ce dimineaţă anunţase că a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti ca o formă de protest faţă de ”blocarea” alegerilor la această organizaţie în ultimii doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriela Firea a spus că proiectele Capitalei nu au fost susţinute de preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Firea nu mai are nici funcţia de preşedinte al PSD Ilfov. 

CITEȘTE ȘI Dragnea: E inadmisibil ce s-a întâmplat la PSD Ilfov. Am discutat ca disputele fără fundamente reale să înceteze

"În ceea ce priveşte judeţul Ilfov, mi s-a spus în cadrul şedinţei că eu sunt vinovată pentru faptul că trei parlamentari din judeţul Ilfov, de fapt toţi parlamentatii PSD din judeţul Ilfov şi-au înaintat demisia şi s-a considerat că eu sunt principala vinovată că nu am reuşit să-i opresc din acest demers al lor. Vreau să vă spun că nu aveam cum să pun capăt acestui demers al lor pentru că a fost o iniţiativă personală, ei au vrut să reacţioneze faţă de faptul că în fiecare zi erau chemaţi la sediul din Kiseleff colegi de-ai noştri, parlamentari, primari PSD din judeţul Ilfov sau consilieri judeţeni şi erau îndrumaţi să dea declaraţii împotriva mea şi să ceară demisia mea, nu s-a reuşit acest lucru, au avut coloană vertebrală, nu mi-au cerut nici demisia, nici nu au făcut afirmaţii împotriva mea şi atunci s-a supus la vot şi s-a obţinut cu majoritate dizolvarea BPJ al oganizaţiei PSD Ilfov (...)", a spus Firea.

Ea a spus că, după ce în CEx s-a decis dizolvarea conducerii Organizaţiei PSD Ilfov, nu mai avea rost ca ea să rămână pe postul de vicepreşedinte al partidului pentru regiunea Bucureşti-Ilfov.

"Nu puteam eu să rămân vicepreşedinte pe regiunea Bucureşti-Ilfov, iar colegii mei să nu mai fie membri ai BPJ al PSD Ilfov. Mi se pare o măsură nedreaptă, nu are nicio legătură cu realitatea, este tot o răzbunare, doar că domnul Dragnea a vrut să scape de mine din Comitetul Executiv", a afirmat Gabriela Firea.

În locul ei a fost numită Rodica Nassar. Noul preşedinte al PSD Bucureşti este Gabriel Mutu.

”Rămân aceeaşi persoană şi cu funcţii şi fără funcţii. Am închis un capitol din viaţa mea", a afirmat Gabriela Firea.

Ea a confirmat că sancţionarea sa a fost cerută de către Codrin Ştefănescu în CEx.

”PSD a ajuns să fie condus de un om venit de la PRM şi unul de la PDL”, a adăugat Firea.

Gabriela Firea a spus că temele prioritare ale CEx au fost ”cum să scăpăm de Paul Stănescu şi cum să scăpăm de Gabi Firea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.