Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea spune că PSD trebuie să aştepte să vadă ce se va întâmpla la moţiunea de cenzură şi nu să plece de la guvernare înainte de votul din Parlament asupra moţiunii anunţate de PNL, pe care ALDE a anunţat că o va susţine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Dacă va fi să fie o cădere a Guvernului prin moţiune de cenzură nu avem ce să facem la acel moment, dar a pleca înainte, a părăsi guvernarea până la o posibilitate politică nu cred că ar fi fost înţelept. E un fel de situaţie ca cea pe care o cunosc şi copiii mici şi explicată de povestitor prin drobul de sare. Noi acum ar trebui să fugim de la guvernare în ideea că peste două-trei săptămâni oricum vom pleca prin moţiune? Nu! Haideţi să vedem ce se întâmplă!”, a declarat Gabriela Firea, luni seară.
 
Întrebată dacă are emoţii cu privire la moţiunea de cenzură care va fi susţinută şi de parlamentarii ALDE, Firea a spus că "emoţii sunt întotdeauna”.
 
"Emoţii sunt întotdeauna, dar vom vedea la momentul respectiv care sunt motivele pentru care vor solicita căderea Guvernului, un guvern pe care l-au susţinut atât de mult timp şi din care au făcut parte şi fac încă parte”, a spus Firea.
 
Totodată, întrebată ce părere are despre o eventuală intrare la guvernare a PRO România, Gabriela Firea a răspuns: "La guvernare se accede democratic, după ce se câştigă alegeri se constituie majoritate parlamentară care votează un Guvern".
 
Primarul general al Capitalei mai spune că la nivel local PSD nu va face pasul către ruperea alianţei cu ALDE.
 
"Nu ştiu ce decizie se va lua în continuare, dar sub nicio formă nu vom rupe noi alianţa, nu vom fi noi cei care vom face pasul către acest divorţ, nu vom părăsi noi familia, noi rămânem în familie”, a spus Gabriela Firea.
 
Aceasta nu a comentat decizia ALDE de a rupe alianţa cu PSD.
 
"Sunt deciziile domniilor lor, cu siguranţă ei şi le asumă şi vor răspunde în faţa electoratului lor pentru aceste decizii", a afirmat Firea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.