Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plece din Guvernul României şi că pleacă pentru moment şi din din funcţia de Preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti, din care se suspendă o perioadă limitată. Ea spune că este complet nevinovată dar că pleacă pentru ca premierul să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români. Firea mai arată că scopul nu era doar să plece din Guvern, ci obiectivul demolatorilor săi din multe direcţii este să nu mai intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi-a fost milă mereu de oamenii aflaţi în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcţii publice. Cei care mă cunosc personal şi nu “de la televizor” ştiu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aş fi putut şti şi tolera cel mai mic rău faţă de cineva? Îmi pare rău pentru fiecare om în suferinţă. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiţi şi protejaţi în căminele de seniori şi dizabilităţi”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Ea arată că ”a fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferinţa celor din jur”.

”Martor este Dumnezeu şi martori sunt toţi cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât şi pe soţul meu, şi familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverşunare şi cheltuială nu este cea reală. Am fost zugrăviţi în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut şi prin conduita mea. Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni! Prietena şi colega mea Ligia m-a urmat peste tot, în drumul profesional. Am muncit împreună până la epuizare, până la boală. Am plătit amândouă cu afecţiuni grave stresul acumulat la televiziune, în politică, mai ales la primărie. Ea plăteşte, la rândul ei, tot pentru că a avut încredere în oameni. A vrut să ajute. Nu să facă bani, nu să facă rău. Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit şi acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, şi pe alţi colegi. Ca şofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-şi facă o asociaţie, dar NU a activat în acele centre. Nu a ştiut că sunt nereguli! Cu atât mai puţin eu, NU am avut niciun fel de legături şi nu aş fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!! Când a apărut primul articol despre cămine, i-am încetat contractul la biroul parlamentar”, afirmă Firea.

”Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soţul meu, nici sora mea - care a lucrat doar pentru Serviciul de copii - NU suntem implicaţi şi NU am avut cunoştinţă de ceea ce se întâmplă în aceste centre. Am fi reacţionat, cu certitudine, am fi apărat viaţa şi demnitatea acestor oameni! În aceste 10 zile de război total pentru demolarea mea şi mai puţin pentru aflarea adevărului, am observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes : să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea şi a soţului meu, să fim puşi la stâlpul infamiei, cu un singur scop”, mai scrie ea.

Firea afirmă că ”scopul nu era doar să plece din Guvern”.

”Conduc ministerul cu cel mai mic buget şi m-am luptat, uneori, inclusiv cu cei care trebuiau să mă ajute pentru toate proiectele realizate, cu mare chin, într-un an şi jumătate. Obiectivul demolatorilor mei din multe direcţii este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aş fi câştigat în orice formulă politică. Pentru că bucureştenii au plătit, din păcate, amar, cei trei ani de experimente pe viaţa lor cu un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor. Lui nu i s-a mai cerut nicio demisie, când s-au întâmplat chiar tragedii în mandatul său. Întotdeauna a fost o dublă măsură! Am înţeles că sunt oameni politici care nu fac mai nimic, ba chiar blochează şi proiecte începute, dar care sunt susţinuţi pentru că aparţin unui grup, unui interes. Eu nu aparţin niciunui interes! Dar, fiecare ne ducem crucea! De aceea, am decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.”, anunţă Firea.

Ea afirmă că ”nu are de ce să se ruşineze, pentru că nu are nicio vină, nu aş fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană şi să nu reacţioneze”.

”Plec pentru ca premierul să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români, la fel miniştrii PSD şi PNL, să-şi poată prezenta munca. În această atmosferă de război total faţă de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniţă nu s-a mai auzit şi văzut în aceste zile. Dar, miza celor care au profitat de ancheta autorităţilor, au confiscat mesajele publice şi au pus tunurile pe mine nu este Ministerul Familiei, ci reconfigurarea scenei politice pentru anul electoral viitor. Tocmai din acest motiv plec, pentru moment, cu mare tristeţe, faţă de tot ceea ce am făcut şi puteam construi împreună cu echipa social-democrată din Capitală, şi din funcţia de Preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti, din care mă suspend o perioadă limitată. Şi, cum în Biroul Permanent Naţional am reprezentat în primul rând Capitala, chiar dacă am promovat cu mare drag proiecte pentru întreaga ţară, înţeleg să mă retrag pentru aceeaşi perioadă”, anunţă Firea.

”Sunt complet nevinovată, s-a văzut şi din ancheta derulată, se va constata şi în continuare, în justiţie, dar ceea ce s-a întâmplat cu viaţa mea şi a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez şi să-mi scadă până la anulare şansele de a mai câştiga un mandat de primar general. Voi continua toate iniţiativele pentru oameni, în special pentru copii, tineri, femei din Senatul României, alături de colegii mei din grupul social democrat. Nu îmi este greu să o iau de la început, să fac eforturi din nou ca simplu parlamentar, fără funcţii politice sonore deocamdată. E o onoare pentru mine să fiu de folos românilor, familiei mele politice, colegilor mei. Vă mulţumesc tuturor celor care mă susţineţi, care credeţi în curăţenia mea, prietenilor, colegilor din ţară primari, parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene care mi-aţi trimis mesaje personale de susţinere, colaboratorilor şi tuturor celor care mi-au trimis un gând bun, cât de scurt”, scrie Firea.

Gabriela Firea arată că ”politica este uneori grea şi urâtă, dar este singura care poate schimba ceva în bine, în timp, la nivel de societate, prin legi corecte pentru cetăţeni”. ”Şi ştiu că Dumnezeu ne dă fiecăruia cât putem duce. Nu, nu mă voi jena de credinţa mea şi nu mă voi cenzura. L-am iubit şi îl iubesc pe Dumnezeu cu toată fiinţa mea. Doar EL ştie ce este în sufletul şi în gândul nostru! Doamne ajută tuturor!”, spune ea în finalul mesajului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.