Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, consideră că România în momentul de faţă se află pe un drum greşit şi că sunt foarte mulţi români cu un nivel de trai mai scăzut care nu găsesc sprijin la autorităţi, el menţionând că în Parlamentul European trebuie să ajungă persoane care să se bată pentru România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriel Oprea a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că în iunie partidul va decide dacă va avea candidat la alegerile prezidenţiale sau va sprijini un anume candidat.

“În iunie noi o să facem un Comitet Executiv Naţional şi o să luăm o decizie, dacă vom avea candidat sau vom sprijini un anume candidat şi vom spune acest lucru. Noi suntem pregătiţi să mergem în alegeri singuri şi la locale şi la generale, dar de regulă în politică niciodată să nu spui niciodată”, a afirmat Oprea, care îşi propune ca la alegerile locale şi parlamentare UNPR să obţină peste 10 la sută.

El a fost întrebat şi cum i se pare actuala guvernare, spunând: “Noi considerăm că România în momentul de faţă este pe un drum greşit. În ce sens? În sensul că există o alienare a societăţii româneşti, foarte mulţi oameni, români, mai ales cu un nivel de trai mai scăzut, nu găsesc sprijin la autorităţi. În contextul alegerilor europarlamentare considerăm că trebuie să meargă acolo oameni serioşi care în primul rând să se bată pentru ţara asta”.

Oprea a mai spus că UNPR are în plan trei propuneri legislative pentru momentul când va intra în Parlament şi care se referă la creşterea salariului minim garantat şi a pensiei minime garantate.

“Milităm pentru mărirea salariului minim net garantat cu cel puţin 200 de lei lunar, prin eliminarea impozitului pe salarii şi reducerea CAS de la 10 la 5%. Beneficiază 2,1 milioane de muncitori. O altă măsură este favorizarea creşterii numărului de tineri care studiază, printr-o deducere suplimentară de 300 de lei din venitul impozabil al familiei astfel încât tot mai mulţi tineri să obţină specializări profesionale. A treia măsură o reprezintă creşterea pensiei minime garantate de la 640 de lei la cel puţin 200 de euro prin care se asigură coşul minim de consum astfel încât orice persoană cetăţean român să se bucure de o viaţă decentă”, a mai afirmat Gabriel Oprea.
Reuniunea Regională a organizaţiilor UNPR din regiunea II sud-est a avut loc sâmbătă, la un complex din Mamaia Nord, în cadrul întâlnirii fiind abordate teme legate de reorganizarea partidului, alegerile europarlamentare şi de actualitatea politică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.