Fostul preşedinte UNPR Gabriel Oprea susţine că decizia actualei conducerii a partidului de a fuziona cu PMP nu ”reflectă” opiniile sale, precizând că speră că liderii actuali ”nu au închis prematur drumul unui proiect în care foarte mulţi români au crezut şi cred în continuare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am avut niciun rol în decizia pe care a luat-o UNPR. Nu mai sunt membru al partidului şi nu particip la luarea deciziilor în partid. Demisia mea din UNPR nu este un act formal sau un gest de imagine, ci este o realitate cât se poate de concretă. Sunt un om serios şi, dacă spun un lucru, aşa fac (...) În privinţa deciziei UNPR, nu am nimic de spus în plus. Sper doar ca liderii partidului să-şi fi făcut toate calculele şi să nu fi închis prematur drumul unui proiect în care foarte mulţi români au crezut şi cred în continuare”, a scris Gabriel Oprea, pe Facebook. 

Fostul lider UNPR mai susţine că nu a participat în niciun fel la decizia actualei conduceri a partidului de a fuziona cu Partidul Mişcarea Populară, precizând că şi-ar fi dorit ca ”UNPR să meargă pe picioarele sale”.

”Nu aş fi avut cum să particip la această decizie de vreme ce ea nu reflectă opiniile mele. Personal, îmi pare rău că proiectul UNPR, ca partid de sine stătător, dispare. Dincolo de unele critici nejustificate, cred că e important să nu uităm că UNPR a păstrat stabilitatea României şi a ajutat-o să rămână pe drumul cel bun în toate domeniile vitale pentru societate. Îmi pare rău că munca mea şi a multor colegi se transformă în zestrea unei fuziuni de conjunctură. Aş fi preferat ca UNPR să meargă pe picioarele sale. Ştiu că era greu, dar succesul nu vine niciodată din soluţiile facile”, a mai scris Oprea. 

Fostul preşedinte al UNPR a mai subliniat că nu a avut o relaţie privilegiată cu Traian Băsescu şi că l-a susţinut pe fostul preşedinte aşa cum l-a susţinut şi pe actualul şef al statului, Klaus Iohannis. 

”Ideea unei relaţii privilegiate cu Traian Băsescu este încă un neadevăr. Şi mă miră că tocmai PNL lansează în spaţiul public astfel de ipoteze. Traian Băsescu a fost preşedintele României şi l-am sprijinit în tot ceea ce ţine de siguranţa naţională, aşa cum fac şi în cazul lui Klaus Iohannis. Am făcut acest lucru din convingerea mea de militar şi nu din raţiuni politice. Iar acest lucru îl pot confirma foarte mulţi din liderii PNL care presupun că nici nu au văzut acest comunicat înainte de a fi transmis presei. Nu îi sunt dator cu nimic lui Traian Băsescu şi nici el mie. Ne respectăm, dar nu vedem lucrurile în acelaşi fel atunci când vine vorba despre România”, a conchis fostul lider al UNPR.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, că un Congres de fuziune dintre PMP şi UNPR va avea loc miercurea viitoare, iar progresiştii urmează să primească funcţii de conducere la nivel central, iar actualul preşedinte al UNPR, Valeriu Steriu, va fi preşedinte executiv alături de Eugen Tomac, precizând că Gabriel Oprea nu va avea nicio funcţie şi ”va rămâne cu onoarea”.

”Azi am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mişcarea Populară şi UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează pentru că opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor  nu au opţiune pentru PSD. Va fi o fuziune, miercuri, săptămâna viitoare fiecare partid congresele de fuziune”, a declarat Băsescu.

Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară, va păstra sigla şi imnul PMP şi va fi condus de Traian Băsescu, ce va fi asistat în conducerea partidului de doi preşedinţi executivi, Valeriu Steriu şi Eugen Tomac.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.