Liderul UNPR Gabriel Oprea anunţă că fiica sa şi ginerele său vor contesta în instanţă retragerea titlului de doctor, calificând decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) conform căreia aceştia au plagiat în lucrările de doctorat drept "încă un atac la familie, în stil intelligence".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Planul pentru executarea lui Gabriel Oprea continuă. Astăzi, un nou episod din seria “Atac la familie”. După ce luna trecută mi-a fost atacat fiul, în mod intelligence, pentru că a îndrăznit să-şi depună dosarul la un concurs pentru un post de debutant, iată că atacurile la familie continuă. Cosiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis retragerea titlului de doctor pentru fiica mea şi ginerele meu", scrie Oprea pe Facebook.

El susţine că plagiatul este exclus în tezele lor pentru că Şcoala Doctorală a adoptat “Politica Antiplagiat a Academiei Naţionale de Informaţii Mihai Viteazul”, care a instituit obligativitatea verificării tezelor cu un soft antiplagiat autorizat de Ministerul Educaţiei, ca o condiţie fără de care teza nu poate fi susţinută.

"Astfel, tezele lor au fost verificate cu softul autorizat, pe site-ul sistemantiplagiat.ro, iar în urma verificării, softul a emis un raport pentru fiecare dintre lucrări, care este dovada că niciuna nu a fost plagiată. În absenţa raportului care să ateste faptul că lucrările nu au fost plagiate, ei nu ar fi putut susţine tezele în faţa comisiei şi, evident, niciunuia nu i-ar fi fost acordat, de către ministrul educaţiei, titlul de doctor.  Conform procedurii, comisia de doctorat constituită în cadrul şcolii doctorale a înaintat CNATDCU, spre validare, propunerea de acordare a titlului de doctor. La rândul său, CNATDCU a evaluat dosarele de doctorat şi a propus ministrului educaţiei acordarea titlului de doctor. Acelaşi CNATDCU care a decis acum retragerea titlurilor. Motivul este foarte simplu: ei au o legătură de rudenie cu Gabriel Oprea", subliniază Gabriel Oprea, care spune că este vorba despre un plan pentru eliminarea sa din politică.

El susţine că şi în cazul doctoratului său au fost comise nereguli.

"Voi câştiga în instanţă pentru că am dreptate. Aşa cum şi fiica mea şi ginerele meu vor câştiga după ce vor da în judecată instituţia care a emis decizii diametral opuse în privinţa tezelor lor şi în ciuda rezultatelor emise de un soft anti-plagiat acreditat. Încă un atac la familie, în stil intelligence! Ţara asta trebuie să se facă bine!", conchide liderul UNPR.

Plenul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, vineri, prin vot retragerea titlului de doctor pentru 16 persoane care obţinuseră titlul la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”a SRI, între care şi generalul SRI în rezervă Dumitru Dumbravă, fostul şef al SPP Gabriel Naghi, fiica şi ginerele lui Gabriel Oprea.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.