Fostul subprefect al judeţului Prahova Emil Drăgănescu este propunerea filialei judeţene PSD pentru funcţia de prefect în judeţul în care Consiliul Judeţean este condus de unul dintre prim-vicepreşedinţii PNL, Iulian Dumitrescu. Emil Drăgănescu conduce, în prezent, Direcţia Judeţeană de Pază, pe care instituţia condusă de Dumitrescu a încercat să o desfiinţeze, pierzând însă în instanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Emil Drăgănescu, fost subprefect al judeţului pentru o perioadă de câteva luni, în anul 2014, şi revenit în această funcţie în anul 2016, până în anul 2020, este propunerea filialei judeţene Prahova pentru funcţia de prefect pe care PSD a obţinut-o în urma negocierilor din coaliţie, au declarat pentru News.ro surse politice. 
Emil Drăgănescu este absolvent al două facultăţi: Drept şi Ştiinţe Juridice, are un masterat în studii europene şi a fost antrenor de karate. 
Între 2005 şi 2010 a condus Direcţia de Ordine Publică din Poliţia Locală Ploieşti,  iar din august 2012 a devenit directorul Direcţiei judeţene de pază din cadrul Consiliului Judeţean Prahova. După ce a fost înlocuit din funcţia de subprefect, în urma alegerilor din 2020, Drăgănescu a revenit la conducerea Direcţiei judeţene de pază, pe care preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, a anunţat public că şi-a propus să o desfiinţeze. 
Astfel, în toamna anului trecut, Iulian Dumitrescu anunţa, sub sloganul „reducere de Black Friday”, că aleşii judeţeni au adoptat o hotărâre privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale acestuia, prin care dispăreau din organigramă 101 funcţii.
Tot după preluarea preşedinţiei instituţiei de către Iulian Dumitrescu, CJ Prahova a a votat o hotărâre care vizează desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Pază din cadrul instituţiei, hotărâre în urma căreia peste 150 de oameni ar urma să rămână fără loc de muncă. Decizia a fost însă a fost suspendată prin sentinţă a instanţei de judecată după ce angajaţii Direcţiei conduse de viitorul prefect au atacat-o în instanţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.