Fostul primar al municipiului Timişoara, liberalul Nicolae Robu, a explicat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, care este diferenţa dintre a gestiona un buget anual de 1- 1,5 miliarde de euro şi un buget al gospodăriei. El i-a transmis actualului primar că ”este ruşinos” să se plângă că are de plătit facturi de 80 milioane de lei când încasează 40 milioane lei şi că el a avut momente cu 200 de milioane de lei de achitat, dar că nu s-a panicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Explicaţie, poate înţelege şi domnul Fritz diferenţa dintre a gestiona un buget anual de 1 - 1,5 miliarde euro şi un buget al gospodăriei tale cu prietena, tu, de fapt, fără salariu fiind! A auzit cineva de vreo problemă a vreunei firme în raporturile cu Primăria Timişoara, timp de 8 ani, cât am fost eu Primar? În mod sigur nu, pentru că aşa ceva nu a existat! Să te plângi de 80 milioane lei facturi de plătit când tu încasezi peste 40 de milioane pe lună, iar acum, la sfârşit de an şi în primele trei luni ale anului următor, mai ales în acestea, mult-mult mai mult, te descalifică total! Este ruşinos, pur şi simplu!”, a scris Nicolae Robu.
 
Nicolae Robu şi-a continuat mesajul afirmând că actualul edil, Dominic Fritz şi consilierii acestuia ”nu pricep, pur şi simplu, nimic” şi că el, în calitate de primar a avut momente în care a avut de achitat facturi de 200 milioane de lei.
 
”Dl Fritz şi consilierii săi prezentaţi ca <mici genii>, de fapt ca <mari genii>, consilieri care, de fapt, aşa cum ne-a dezvăluit presa, anual au încheiat activitatea firmelor lor cu minusuri mari în raport cu cifrele de afaceri avute, nu pricep, pur şi simplu, nimic. Totul, într-o Primărie, trebuie văzut în dinamica lucrurilor, domnilor/doamnelor! Vă asigur că Primarul celei mai mici localităţi din România ştie asta! Eu am avut momente cu 200 de milioane lei de achitat -de aceea am spus şi repet că situaţia de-acum e cea mai bună din ultimii mulţi ani!-, dar nu m-am panicat, nu m-am plâns, ci am gestionat lucrurile cu calm şi ştiinţă de a le gestiona, contând pe ceea ce ştiam că urmează să încasez, respectiv să-mi mai intre la plată. Şi astfel, fără să creez probleme nimănui, niciunui partener, am manageriat cu succes dezvoltarea în forţă care a produs transformările radicale în bine pe care oricine le poate vedea şi de care se bucură şi acest domn, de un an şi ceva rezident în Timişoara, nu domiciliat în Timişoara, cum i-ar cere legea (dar legea se pare că doar pentru unii e valabilă în ţara asta!)”, a mai scris Robu.
 
Fostul edil a mai precizat că a preferat, în perioada de pandemie, să amâne plata unor rate pentru a direcţiona banii spre spitale.
 
”Mai adaug ceva: această sumă avută la plată acum, la sfârşit de an, este pe fond de pandemie, când zeci de milioane am cheltuit în plus faţă de ce era prevăzut iniţial, pentru spitalele oraşului! Şi-atunci, ca să dau un exemplu, am preferat să amân plata unor rate din cumpărarea Campusului Colegiului Bănăţean, în valoare de circa 10 milioane lei, către Episcopia Romano-Catolică, având clemenţă din partea acesteia, clemenţă pentru care mereu am fost recunoscător şi să folosesc banii în campania anticovid, să cumpăr ventilatoare pentru ATI! Şi n-am lăsat Timişoara fără apă caldă şi căldură niciodată şi chiar dacă am fost la limită de mai multe ori an de an, nici măcar n-am tulburat liniştea cetăţenilor, stârnindu-le panica, ci am rezolvat problemele discret, doar de asta eram Primar să le rezolv! Încă o dată: ruşine!”, a transmis Robu.
 
Nicolae Robu a adăugat, în final că a dorit să aducă aceste lămuriri din respect pentru timişoreni.
 
”Stimaţi timişoreni, aceste replici ale mele vin din respectpentru dumneavoastră, pentru toţi, indiferent dacă m-aţi votat sau nu -mie îmi e f bine, foarte foarte  bine, credeţi-mă, în profesia mea de profesor universitar, unde nu există stres -ieri nu m-am ridicat timp de 5 ore din faţa calculatorului, n-am fost disturbat de nici măcar un telefon-, nu există calomniile adversarilor, zilnice, nu există ipocriziile colaboratorilor etc-. Dacă nu le-aş da, dumneavoastră aţi fi dezinformaţi, pentru că dacă funcţionează ceva bine la această echipă, este manipularea, intoxicarea, propaganda! Altceva -NIMIC!”, a mai scris Robu.
 
Actualul primar al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat într-o conferinţă de presă, că Primăria Timişoara are plăţi restante de 76 milioane de lei.
 
”Momentan Primăria Timişoara are plăţi restante în suma de 76 de milioane de lei şi unele din astea sunt încă în incindenţa de 30 de zile, nu toate sunt deja creanţe, dar unele sunt peste 90 de zile, altele peste 120 de zile şi eu încerc acum, cât se poate, să plătim tot ce ne-a rămas datorie de la administraţia anterioară, dar din păcate s-a rămas cu acest sistem de a rostogoli plăţile de la o lună la alta şi de a avea acest cerc vicios de întârzieri şi sunt mulţi care suferă din cauza asta. Sper că toţi sunt conştienţi de ironia că eu dau socoteală pentru nişte decizii pe care nu le-am luat eu, şi pentru niste contracte pe care nu le am încheiat eu şi pentru nişte proiecte pe care nu le-am conceput eu”, a declarat Fritz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.