Fostul preşedinte al ANAF Bogdan Stan a fost numit, marţi, prin votul plenului reunit al Parlamentului, în funcţia de consilier de conturi la Curtea de Conturi, pentru un mandat de 9 ani. Într-un post similar a fost numit şi Vasile Gherasim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Votul a fost secret, exprimat pe buletine.

Parlamentarii au trebuit să aleagă doi dintre cei trei candidaţi acceptaţi de comisiile parlamentare: Vasile Gherasim, Bogdan Stan şi Claudia Boghicevici.

În urma numărării voturilor, Vasile Gherasim a obţinut 245 de voturi ”pentru” şi 112 ”împotrivă”, Bogdan Stan - 250 ”pentru” şi 107 ”împotrivă”, iar Claudia Boghicevici - 139 ”pentru” şi 218 ”împotrivă”. Totodată, 15 buletine au fost anulate. Astfel, Vasile Gherasim şi Bogdan Stan au fost numiţi consilieri de conturi la Curtea de Conturi, pentru un mandat de 9 ani, începând din 7 noiembrie 2017.

Votul a fost exprimat la pachet cu acela pentru numirea lui Sorin Grindeanu la şefia ANCOM.

Numit în 13 ianuarie acest an preşedinte al ANAF, Bogdan Stan a fost demis în 18 iulie, de către premierul Mihai Tudose, care s-a declarat nemulţumit de gradul de colectare. Ulterior, Tudose l-a numit pe Stan într-o funcţie de vicepreşedinte al ANAF.

Vasile Gherasim a fost membru PSD şi PDL, a fost primar al Sectorului 1 şi deputat. În 2016 a devenit consilier monitorizare obiective de investiţii al primarului general Gabriela Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.