Fostul premier moldovean Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova a declarat duminică, în conferinţa de presă a Pro România, câ în contextul campaniei electorale din Republica Moldova, forţe interne şi externe încearcă să manipuleze cu privire la istorie şi a apreciat că "e nevoie de un cuvânt mult mai puternic spus de Bucureşti", prilej pentru preşedintre Pro România Victor Ponta să ceară PSD-ALDE să continue proiectele începute în R. Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Suntem în plină campanie electorală în Republica Moldova.Din păcate, forţe interne, mă refer la socialiştiI susţinuţi de cei din afară, continuă să manipuleze despre istoria noastră, despre rolul României şi pe acest motiv e nevoie de un cuvânt mult mai puternic spus de Bucureşti fiindcă doar prin astfel de investiţii cotribuim la crearea acestei integrări naţionale a românilor.i", a declarat Leancă în conferinţa de presă a Pro România.
 
În acest context, liderul Pro România Victor Ponta  a spus că speră să “se îndure şi PSD şi ALDE şi să continue proiectele începute de PSD şi ALDE în Republica Moldova”.
 
Şi fostul premier MIhai Tudose, care a părăsit recent PSD în favoarea Pro România, a arătat că în ultimul an România nu a ajutat Republica Moldova în niciun fel.
 
Pro România şi Partidul Popular European din Moldova au un Acord de Colaborare şi Parteneriat pentru integrarea naţională a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.