Mădălina Mezei, revocată din funcţia de director general al Tarom, a declarat pentru HotNews.ro că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să ţină avioanele companiei la sol, inventând probleme tehnice, pentru ca parlamentarii să nu ajungă la votul moţiunii de cenzură. Cuc a afirmat, pe Facebook, că "minciunile pe care le aruncă acum pe piaţă, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziţia de director general, nu au nicio acoperire". "Dacă cineva i-ar fi cerut aşa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, şi să spună lucrurilor pe nume", a susţinut Cuc, care i-a transmis lui Mezei: "întoarceţi-vă acolo unde ştiţi cel mai bine activitatea: la ticketing şi protocol".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este adevărat. Mi-a cerut să ţin avioanele la sol. Mi-a zis să nu vină lumea la moţiune, să inventez probleme tehnice", a declarat pentru HotNews.ro Mădălina Mezei.

Ea a adăugat că ministrul Transporturilor nu a înţeles că ea nu putea să facă aşa ceva.

"Oamenii noştri, piloţii, sunt oameni liberi care nu stau să răspundă comenzilor unui CEO. I-am spus că nu voi face niciodată aşa ceva. (...) Eu nu-s implicată politic. Am avut încrederea unor oameni care m-au verificat profesional, cariera mea de 22 de ani este cartea mea de vizită. Am fost chemată să fac un proiect, să salvez compania", a spus Mezei.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat, joi seară, într-o postare pe Facebook, că "se pare că fosta doamnă director general Tarom nu a înţeles că dacă nu face treabă, va sta cu mandatul pe masa Consiliului de Administraţie".

"Nu înţeleg supărarea unor directori de Companii care atunci când nu îşi îndeplinesc obiectivele pe care şi le-au asumat, la preluarea mandatului, vin acum şi se dau victime. Doamna Mezei trebuia să-şi asume întârzierile manageriale trasate de către CA. Trebuia să facă restructurarea Tarom, trebuia să fie livrat deja primul avion ATR, trebuia să nu încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din Companie", a susţinut Cuc.

El a adăugat că "minciunile pe care le aruncă acum pe piaţă, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziţia de director general, nu au nicio acoperire".

"Dacă cineva i-ar fi cerut aşa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, şi să spună lucrurilor pe nume. Or, doamna a aşteptat până acum momentul oportun pentru ea, crezând că va deveni o victimă a cuiva şi va reuşi să rămână în funcţie cu sprijinul ştiut numai de ea. Trebuie să ştie că în funcţie nu o ţine decât munca, nu jocurile de culise", a spus Cuc.

El a menţionat că i se pare "lipsit de substanţă" ca Mezei să caute acum o altă scuză.

"Probabil că a căzut victima grupurilor de pile şi relaţii din Companie. Nu mă războiesc cu doamna Mezei, dar cred că nu a înţeles ceva din funcţia pe care a deţinut-o. Funcţia de director general al Tarom nu se compară cu cea de şef de reprezentanţa de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită. Aici trebuie luate decizii manageriale în interesul Companiei, nu să stai şi să aştepţi după un “ok” care vine din partea apropiaţilor. În consecinţă, doamna Mezei, întoarceţi-vă acolo unde ştiţi cel mai bine activitatea: la ticketing şi protocol", a afirmat el.

Consiliul de Administraţie al transportatorului aerian naţional Tarom a revocat-o pe Mădălina Mezei din postul de director general, la numai câteva zile după ce i se prelungise mandatul cu două luni, potrivit informaţiilor obţinute de News.ro. Ea a scris pe contul său de Facebook că este fericită că nu a afectat viitorul companiei prin decizii iresponsabile şi afirmă că speră ca echipa Tarom "să scoată compania din turbulenţă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.