Fostul deputat PSD Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii antifumat, s-a alăturat Pro România, ea spunând că îi cunoaşte de multă vreme şi a lucrat foarte bine cu majoritatea celor care şi-au anunţat intenţia de a participa la noul proiect politic anunţat de fostul premier Victor Ponta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îi cunosc de multă vreme şi am lucrat foarte bine împreună cu majoritatea celor care şi-au anunţat intenţia de a participa la acest nou proiect politic. Îi respect şi ştiu că pot face proiecte care să schimbe România în bine, care să ofere copiilor noştri un viitor, aici, acasă.  Îl susţin pe #VictorPonta în acest demers şi mă alătur echipei #ProRomania", a scris Aurelia Cristea, luni, pe Facebook.

Aurelia Cristea a fost deputat PSD de Cluj în perioada 2012-2016 şi fost ministru pentru Dialog Social în perioada martie-decembrie 2014. Ea este cunoscută pentru legea antifumat, a cărei iniţiatoare este. În februarie 2017, Aurelia Cristea a demisionat din PSD, partid în care era din 1996, în semn de protest faţă de adoptarea OUG 13 de către Guvernul Grindeanu.

Fostul premier Victor Ponta a spus, luni, în discursul ţinut la evenimentul de lansare a agendei Pro România, că partidul este un "start-up party” cu orientare pro-europeană, un proiect pe termen lung, fără pretenţia de a avea guvernarea exclusivă în perioada imediat următoare. "Baroniada care a măcinat mereu progresul este oficial la putere, în funcţiile publice analfabetismul şi incompetenţa administrativă, agresivitatea faţă de alţii şi obedienţa faţă de şef sunt singurele criterii de promovare", a declarat Ponta. Pro România, fondat de Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu, va depune săptămâna viitoare cerere pentru înfiinţarea unui grup parlamentar, în prezent în formaţiune fiind 11 deputaţi şi senatori. 

De asemenea, fostul premier Victor Ponta a susţinut că partidul va avea şi un candidat la alegerile prezidenţiale, despre care a spus că este în sală, fără însă a-l nominaliza. Pe toată durata evenimentului, în sală s-a aflat şi senatorul PSD Ecaterina Andronescu, care a plecat imediat după terminarea discursurilor. După lansarea strategiei Pro România, Ponta a spus că Andonescu ar putea fi unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale, dar încă nu au discutat direct şi nu poate face el acest anunţ. El a afirmat că, dacă din partea partidelor de dreapta Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu sunt candidaţi foarte puternici, atunci şi cei de stânga trebuie să vină cu un candidat puternic: "Dacă PSD nu are candidat, avem noi un candidat pe care îl iubesc PSD-iştii".

Până acum, şi-au anunţat demisiile din PSD şi înscrierea în ProRomânia fostul ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Grindeanu Augustin Jianu şi cinci deputaţi - fostul ministrul al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre, Marilena-Emilia Meiroşu, Gabriela Podaşcă şi Cătălin Nechifor, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Cea mai nouă înscriere a fost anunţată luni de fostul ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta Ioana Petrescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.