Fondatorul USR Timiş, Cristian Moş, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a transmis, luni, într-un comunicat de presă, că se află în imposibilitatea de a mai susţine proiectul USR şi că filiala Timiş a USR nu îl mai reprezintă, deoarece nu este decât ”un instrument de manevră” pentru primarul Timişoarei, Dominic Fritz, şi preşedintele CJ, Alin Nica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, de membru fondator al USR Timiş, fost preşedinte al filialei judeţene şi fost membru în Biroul Naţional USR, consider că este momentul potrivit să anunţ că mă aflu în imposibilitatea de a susţine acest proiect. Filiala USR Timiş nu mă mai reprezintă. Astăzi, această organizaţie nu mai este decât un instrument de manevră nu doar pentru Dominic Firtz, ci mai nou şi pentru Alin Nica. ADN-ul USR nu mai există - a devenit oficial un partid «toţi la fel». Astăzi, Fritz se ţine de mână cu Ludovic Orban şi Băsescu, unii dintre dinozaurii din cauza cărora am intrat în politică noi, ceilalţi”, a notat Cristian Moş în comunicatul de presă transmis luni.
 
Moş s-a întrebat ce s-a ales de ”munca noastră de construcţie” din 2016 până în 2021 şi câţi primari va mai avea USR în Timiş, după alegerile din 9 iunie.
 
”În 2021, am crezut sincer că Dominic Fritz poate duce mai departe misiunea noastră, că el poate creşte filiala USR Timiş şi că înţelege de ce e important să ai în spate o filială judeţeană puternică, chiar dacă tot ce îţi doreşti e Primăria Timişoara. Mă întreb oare câţi primari o să mai aibă USR în Timiş după alegerile din 9 iunie? Sau mai bine hai să ne întrebăm câte filiale locale active mai avem în judeţ azi? Ce s-a ales de toată munca noastră de construcţie din 2016 până în 2021?”, a scris Moş.
 
De asemenea, Cristian Moş a susţinut că Dominic Fritz a ales să joace murdar şi să facă pacturi cu personaje îndoielnice.
 
”Incapabil să aibă încredere în forţa noastră ca echipă, Dominic Fritz a ales să joace murdar, să facă pacturi cu cele mai îndoielnice personaje din peisajul politic local, să se comporte exact ca un politician de rit vechi. Nimeni nu vorbeşte despre cum, timp de 3 ani şi pânâ acum 3 săptămâni, ordinul de partid era: «Atacaţi-l pe Alin Nica!», cel care sabota activitatea lui Fritz la orice pas. Iar acum, brusc, trebuie să aplaudăm când Nica spune că «simte că s-a întors acasă, lângă noi în USR». Aceasta nu este politica pe care eu vreau s-o fac. Eu sunt tot cel din 2016 - cel care a fondat USR Timiş cu mare încredere, pus pe treabă şi care crede sincer că doar cu oameni muncitori şi corecţi se pot obţine rezultate. Iar rezultatele sunt singurele care contează în faţa celor care ne oferă încrederea lor - cetăţenii. Voi continua munca mea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, dar şi parcursul politic aşa cum consider că este corect faţă de cei care mi-au dat votul de încredere. Mai am putere de muncă şi chef de treabă. Mergem înainte cu oameni buni şi încredere că putem să construim pe baze sănătoase, fără compromisuri”, a transmis Cristian Moş.
 
Cristian Moş nu se mai regăseşte pe listele de candidaţi ai USR Timiş, filială condusă acum de Dominic Fritz, nici pentru funcţia de consilier judeţean, nici pentru consilier local.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.