Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România, a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că IMM-urile sunt îngrijorate în acest moment de ce se întâmplă la graniţă, de războiul din Ucraina, care afectează economia dar şi vieţile oamenilor şi de ce urmează să se întâmple. Cuvântul cheie în acest moment este îngrijorare pentru IMM-uri, a mai spus el, arătând că răspunsul statului trebuie să fie pe măsură, inclusiv în plan comunicaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cuvântul cheie în acest moment este îngrijorare pentru IMM-uri”, a spus el, arătând că 9 din 10 antreprenori spun că sunt afectaţi de scumpiri, care nu mai pot fi sustenabile nici din partea populaţiei nici din partea IMM-urilor.

”Suntem într-o perioadă extrem de dificllă, atât pentru consumatori cât şi pentru întreprinzători, pentru români în general. Deja vedem creşteri ale preţurilor în toate domeniile de la bunuri de larg consum, cam toate produsele, serviciile au crescut preţurile, pentru că în componenţa lor intră consumul de energie sau combustibilul, pentru că trebuie transportate. (..) Suntem într-o perioadă delicată şi dificilă şi din perspectiva întreprinzătorilor cât şi a consumatorilor”, a explicat preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor.

Despre o posibilă criză economică, Florin Jianu a arătat că ”este un semnal de alarmă din partea întreprinzătorilor, dacă 9 din 10 spun că ei consideră că va urma o criză”. 

Potrivit acestuia, ”răspunsul statului trebuie să fie pe măsură, şi, din punct de vedere comunicaţional, toţi vectorii statului, de la miniştri, prim-ministru, chiar şi mediul de afaceri, trebuie să dea mesajele corecte către societate”, pentru că ”rolul primordial al factorilor de comunicare publică trebuie să fie să liniştească populaţia”.

Potrivit lui Jianu, ceea ce ar putea să facă Guvernul în acest context, este pur şi simplu implementarea corectă a programului de guvernare. Florin Jianu a menţionat că intervenţiile statului ar trebui să fie în direcţia investiţiilor pentru companii, a competitivităţii, a resurselor umane şi investiţiile pentru independenţa energetică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.